Koç'un eski CEO'su ceviz bahçesi kurdu

Bir dönem Koç Holding’in CEO’su olan Bulgurlu, trende ayak uydurarak ceviz üreticisi oldu.

Dünyada ceviz üretimine artan eğilimin ardından bir dönem Koç Holding’in CEO’su olarak görev yapmış olan Bülent Bulgurlu’da kolları sıvadı.

Para dergisinin haberine göre, 2010 yılına kadar Koç Holding’de CEO olan Bülent Bulgurlu, yönetim kurullarında görev aldığı dönemde ceviz bahçesi kurdu. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre son 15 yılda yüzde 65 büyüyen ceviz üretimi pazarından pay kapmak isteyen Bulgurlu’nun yatırıma yaptığı ortaya çıktı.

Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne bağcı Avcılar Köyü’nde bin dekardan fazla ceviz bahçesi kuran Bulgurlu’ya ait ağa sayısının 30 bin olduğu belirtildi. Bahçesinde 9 çeşit ceviz türü bulunan Bulgurlu’nun yeni yatırımlar yapmak için arazi aradığı da ifade edildi. 

KOÇ'IN ESKİ CEO'SU BÜLENT BULGURLU KİM, KİMDİR? BÜLENT BULGURLU KAÇ YAŞINDA, NERELİ, NE İŞ YAPIYOR? BÜLENT BULGURLU CEVİZCİ Mİ OLDU?

Bülent Bulgurlu (d. 28 Eylül 1947, Ankara), Türk inşaat mühendisi, yönetici ve 2007-2010 yılları arasında Koç Holding CEO'su. Halen Rahmi M. Koç Müzesi Yönetim Kurulu üyesidir.

Bulgurlu, 28 Eylül 1947 tarihinde Ankara'da doğdu. 1971 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezun oldu. Norveç'in başkenti Oslo'da Elliot Strómme A/S şirketinde inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansını 1973 yılında Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde ve 1976 yılında aynı üniversitede doktorasını tamamladı. Bu süre boyunca üniversitede dersler verdi.

Türkiye'ye döndükten sonra 1977-1979 yılları arasında İntes Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de şantiye şefi olarak çalıştı. 1979 yılında Koç Holding iştiraklerinden Garanti İnşaat'ta çalışmaya başladı. 1982 yılında şirketin genel müdür yardımcılığına, 1988 yılında genel müdürlüğüne terfi etti. 1996 yılında Koç Holding'de Turizm Grubu başkan yardımcılığına getirildi. 2000 yılında aynı grubun başkanlığına, 2004 yılında da Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu'nda başkanlığına atandı. Mayıs 2007'de holdingde CEO'luğa ve aynı sırada yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

2010 yılının Nisan ayına kadar bu görevi yürüten Bulgurlu, CEO'luktan ayrıldıktan sonra görevi Turgay Durak'a devretti. Birkaç yıl daha yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Bulgurlu, bu görevden de ayrılmıştır.

Koç Holding'de bunun haricinde Arçelik, Arçelik LG Klima, Ark İnşaat, Beko, TOFAŞ, RMK Marine, DemirDöküm, Ford Otosan, Aygaz, ElektraBregenz, Arctic, Setur, Divan Palmira ve Ayvalık Marina İşletmesi gibi şirketlerin yönetim kurulunda da bulundu. 2012 yılında BvB ceviz çiftliğini kurdu. 2018 yılında en çok vergi verenler listesinde yer aldı.

Emekli olan Bulgurlu, Rahmi M. Koç Müzesi Yönetim Kurulu üyesidir.

Eşi Vera Bulgurlu; Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı (KBGV) Mütevelli Heyeti üyesi, Ulusal Ahşap Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Adalar Kent Konseyi üyesidir.

Ayrıca Kültür Karıncaları projesinin lideridir. Oğlu Hakan Bulgurlu, Arçelik'in CEO'sudur.

Koç'un eski CEO'su ceviz bahçesi kurdu ile ilgili etiketler Koç Holding koç Bülent Bulgurlu ceviz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.