Kocaeli Dilovası karıştı: Halk sokağa döküldü! Provokasyonlara valilikten açıklama geldi

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde evcil hayvanın zehirlendiği iddiasının ardından yaşanan gerginliğe ilişkin, olaya karıştıkları belirlenen yabancı uyrukluların sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildikleri bildirildi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde sığınmacılar ile vatandaşlar arasında dün gece başlayan gerginlik bugün de devam etti.

Mimar Sinan Mahallesi’nde iddiaya göre karşılıklı apartmanlarda yaşayan vatandaşlarla sığınmacılar arasında bir süredir devam eden gerginlik dün gece bir köpeğin zehirlendiği iddiası üzerine daha da alevlendi.

Sığınmacıların bir esnafın köpeğini zehirlediği, ev basmaya kalktığı ve esnafı dövdüğü iddiaları üzerine halk sokağa indi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, dün Dilovası ilçesinde evcil hayvanın zehirlendiği iddiası sonrası yaşanan olaya kısa sürede müdahale edildiği belirtildi

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir."

PROVOKATİF PAYLAŞIM 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, olayların Suriyelilerin bir evi basması üzerine çıktığını iddia ederek, yurttaşların Suriyelilerin ilçeyi terk etmesini isteyeceğini söyledi.

Türkkan şu ifadeleri kullandı:

Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor. Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler.

 VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği, sosyal medyada provokasyon sonucu yayılan ve Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlara ait evlere saldırdıkları yönündeki iddaların doğru olmadığını yazılı bir açıklama ile açıkladı. Görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu şahıslar olmadığı, köpeği ölen şahıs ve yakınları olduğu tespit edilmiş ve olaylara karışan 10 yabancı uyruklu vatandaş sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilmiştir. Resim

Kocaeli Dilovası karıştı: Halk sokağa döküldü! Provokasyonlara valilikten açıklama geldi ile ilgili etiketler Kocaeli
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.