"Kızım soruyor: Babamın öykülerinde niye sürekli birileri ölüyor?"

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'in kızları hakkında anlattığı bir anektod akıllara 6-7 Ekim olayları sırasında vahşice katledilen Yasin Börü'yü getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın Genel Başkanı olduğu, HDP tarafından yapılan provokatif açıklamanın ardından 6-8 Ekim 2014'te 36 ilde meydana gelen sokak olaylarında ikisi polis 45 kişi yaşamını yitirmişti.

"6-7 Ekim olayları" sırasında öldürülenler arasında, 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu. Börü kurban eti dağıttığı sırada vahşi bir kalabalık tarafından saldırıya uğrayarak işkence ve linçle öldürüldü.

dewkjfwefg

DEMİRTAŞ 1 SENEDİR TUTUKLU

Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "6-7 Ekim olaylarından sorumlu olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ise ailesinin yaşadığı süreçle ilgili Gazete Duvar'dan Vecdi Erbay'a konuştu.

ferflregerg

"BABAMIN ÖYKÜLERİNDE NİYE SÜREKLİ BİRİLERİ ÖLÜYOR?"

Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı öykü kitabından bahsederken dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Seher" isimli öykü kitabında kendisini en çok “Seher” ve “Denizkızı” öykülerinin etkilediğini belirten Başak Demirtaş, "Defalarca okudum. Her seferinde aynı etkiyle sarsıldım diyebilirim. Belki de kadınlık ve annelik yönümü en çok etkileyen öyküler olduğu içindir." ifadelerini kullanı.

Başak Demirtaş, en çarpıcı yanıtı ise, "Çocuklar, Seher sayesinde babalarının yazar kimliği ile de tanışmış oldular. Kitabı ellerine aldıklarında ne hissettiler? Okudular mı kitabı? Nasıl bir değerlendirme yaptılar?" sorusu karşısında verdi.

fwehfwegg

Selahattin Demirtaş'ın eşi bu soruyu şu şekilde yanıtladı;

"Büyük kızım Delal kitabı okudu. Mesajları tam anlamasa da çok beğendiğini biliyorum. Küçük kızım Dılda ise çok fazla anlamadığından her öyküye dair ben bir özet geçtim. Onun da ilk tepkisi “öykülerde niye sürekli birileri ölüyor” oldu. Ne diyeceğimi şaşırdım doğrusu."

Başak Demirtaş'ın bu açıklaması, 2014 yılında Selahattin Demirtaş'ın çağrısı ile sokağa çıkan azgın kalabalık tarafından öldürülen masum insanları akıllara getirdi. / SuperHaber

"Kızım soruyor: Babamın öykülerinde niye sürekli birileri ölüyor?" ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş terör HDP yasin börü 6-7 ekim olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.