Kışlık taze fasulye konservesi nasıl yapılır?

Özellikle kış ayları içerisine girdiğimiz şu günlerde mevsimine göre belirli lezzetleri korumak adına konserveler kurulur. Geçmiş nesillerden bir sonraki nesine kadar aktarılan konserve yapımı oldukça pratiktir. Peki, kışlık fasulye konservesi nasıl yapılır?

Oldukça sık bir şekilde yapılan konser türlerinden birisi olarak dikkat çeken kışlık taze fasulye konservesinin yapılışı ve püf noktalarını sizler için hazırladık.

Kışlık Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Fasulye konservesi her ne kadar zahmetli gibi görünse de oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanan konserve çeşitleri arasındadır. Fasulye konservesi yapımı için öncelikle fasulyeyi mevsiminde ve taze çok önemlidir. Doğru fasulyeyi bulduğunuzda artık her şey daha da kolay olacaktır.

Malzemeler

- 2 kg taze fasulye
- 5 adet domates
- Tuz
- İsteğe bağlı olarak yeşil biber (Biber genellikle pişirilerek hazırlanan fasulye konservesinde kullanılır.)

Kışlık taze fasulye konservesi nasıl yapılır?

Fasulye Konservesi Tarifi

Fasulye konservesi tarifine başlamadan önce ilk olarak fasulyelerinizi temizce yıkadıktan sonra istediğiniz boyutta kırın. Kırmaya başlamadan öncede fasulyelerin kılçıklarını çıkarmayı ve baş kısımlarını kesmeyi de unutmayın. Yıkadığınız ve kırdığınız fasulyeleri kaynar tuzlu suya koyarak yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın.

Daha sonrasında domatesleri soyun ve doğrayın. İyice sterilize edilen kavanozların tabanına bir miktar domates koyun. Domateslerin üzerine haşlamış olduğunuz fasulyeden kevgir yardımıyla ekleme yapın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde kavanozu güzelce doldurun.

Ardından kavanozun en üst kısmına tekrar domates koyun. İnce bir kahvaltı bıçağı ile kavanozu içindekileri ezmeden yavaşça karıştırmanız kalan kabarcıklarında çıkartılmasına yardımcı olursunuz.

Kışlık taze fasulye konservesi nasıl yapılır? - Resim : 2

Son olarak kavanozun en üst kısmına kadar haşlama suyundan ekleyerek kaynatılan kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın.

Hazırlamış olduğunuz kavanozları, derince bir tencereye koyularak üzerini geçecek kadar sıcak su ile doldurduktan sonra 50 dakika kadar daha kaynatın. Bu işlemi yaparken kavanozların birbirine çarpıp zarar görmemesi adına kavanozların aralarına bez parçaları koyabilirsiniz.

Kaynatmış olduğunuz konserveleri, suyu soğuyana kadar o şekilde tencere bırakın. Ardından kavanozları ters çevirerek 1 gün kadar daha bekletin.

Kışlık taze fasulye konservesi nasıl yapılır? ile ilgili etiketler fasülye fasulye konservesi Taze Fasulye Konservesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.