Kısıtlamalar devam edecek mi? Çok çarpıcı iddia

Haziran ayı başından itibaren kaldırılmaya başlanan koronavirüs kısıtlamalarının temmuz ayında da süreceği ancak bası yasakların esnetileceği öne sürüldü. Ortaya çıkan son kulis bilgisine göre, pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve hafta için uygulanan kısıtlamanın ise 22:00’den 24:00’e çekilmesi gündemde.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, kademeli olarak kaldırılan kısıtlamaların nasıl bir takvimde tamamen kaldırılacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşların en çok merak ettiği iki konu ise pazar günü ve hafta için akşam saatleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının durumu oldu.

NATO Zirvesi nedeniyle 21 Haziran'a ertelenen Kabine toplantısında ise kısıtlamalar ve salgınla mücadele ile ilgili önemli kararların alınması bekleniyor.

YENİ İDDİALAR ORTAYA ÇIKTI

Haziran ayı sonundan itibaren uygulanması beklenen kararlar merakla beklenirken dikkat çeken bir iddia geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilmesinin beklendiğini yazdı. Hafta içi kısıtlamaların gece saat 12'de başlamasının görüşüldüğünü belirten Işık, pazar günkü kısıtlamanın ise kaldırılmasının beklendiğini söyledi.

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim haziran sonu yasakları önce gece 12’ye uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak. Kararın son hali Bakanlar Kurulu’daki değerlendirmede netleşecek ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam..."

Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi...) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyid edince yazacağım."

Kısıtlamalar devam edecek mi? Çok çarpıcı iddia ile ilgili etiketler Pazar Temmuz candaş tolga ışık kısıtlama hafta içi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.