Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? 2020 kısa çalışma ödeneği sorgula

Kısa çalışma ödeneği ne zaman hesaplara yatacak sorusunda Zehra Zümrüt Selçuk'tan bir açıklama geldi. 2020 kısa çalışma ödeneğini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

2020 kısa çalışma ödeneği sorgula! Kısa çalışma ödeneği kapsamındaki işçiler Temmuz ayı kısa çalışma paralarının yatıp yatmadığını kontrol ediyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son olarak 2020 Temmuz ayına ait olan işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin ne zaman yatırılacağı hakkında bir son dakika bilgisi verdi.

2020 KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ait işsizlik ve kısa çalışma ödeneklerinin 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını söyledi.

Ödemelerin 27 Temmuz tarihinden itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşların banka hesaplarına yatırılacağı müjdelendi. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlar ise PTT üzerinden kısa çalışma ödeneklerini alabilecekler.

0-2 olanlara 27 Temmuz
4-6 olanlara 28 Temmuz
8 olanlar 29 Temmuz

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KİMLER ALABİLİR?

İşçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;
İşverenin kısa çalışma talebinin uygun bulunması,
İşçinin kısa çalışmaya tabi tutulması ve
Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60'ı olarak belirlenir.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? 2020 kısa çalışma ödeneği sorgula ile ilgili etiketler kısa çalışma ödeneği
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.