Dolar ve CDS düşüyor rezervler ve borsa yükseliyor

Türk ekonomisinin güçlenmesi için gereken tüm gelişmeler bu ara tüm yönleriyle gerçekleşiyor. Kredi notunun artması ve görünümün yeni artışların da habercisi olmasıyla yabancı sermaye girişlerinde artış başladı. Merkez Bankası rezervleri son 7 günde 15 milyar dolar iyileşti. Türkiye’nin aldığı yabancı kredilerin fiyatını belirleyen 5 yıl vadeli CDS primi 300’ün altına gerileyerek son 3 yılın en düşük seviyesi olan 288’i gördü. Dolar ise 32 liralar seviyesinde. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk mali piyasalarında var olan iyimser görünümün dün de sürmesine neden oldu.

Dolar ve CDS düşüyor rezervler ve borsa yükseliyor

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P'den beklenen not artırım nedeniyle hisse senetleri dünkü günü yatay bir seyirle tamamlarken, döviz piyasasında ise dengeler TL lehine değişiyor. TCMB'nin artık sahanın diğer tarafına geçerek döviz piyasasında alıcı olmasının da yardımı ile kurun aşağı yönü baskılanırken, dengelerin olumlu anlamda meyletmesine paralel TCMB'nin swap ve kamu dövizleri hariç net döviz pozisyonu son 7 iş gününde yaklaşık 15 milyar dolar iyileşerek eksi 47,8 milyar dolar seviyesine toparladı.

Esen ılımlı rüzgârlara paralel, kur gerileyip, hisse senetleri ilgi görürken, Hazine de dün 2 ayrı tahvil ihracı ile toplam 36,4 milyar TL borçlandı. 21 ay vadeli iskontolu tahvilde ortalama bileşik faiz %45,1 seviyesinde gerçekleşti. İhaleye gelen piyasa yapıcısı talebi de son yılların rekor düzeyinde.

Bütün bunların üzerine bir de Türkiye’nin haziran ayında Gri Liste’den çıkma ihtimalinin güçlenmesi diğer gelişmelerle birleşince yabancıların borsaya gelişini hızlandırdı.

Dolar ve CDS düşüyor rezervler ve borsa yükseliyor ile ilgili etiketler ekonomi Dolar Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.