Kış Çayı nasıl demlenir? Kutsal bir iksir gibi her yudumda sizi kendine çekiyor!

Kış çayını diğer bitki çaylarından ayıran en büyük özelliği içinde birçok bitkiyi barındırmasıdır. Soğuk kış gecelerinde sizi her yudumda kendine bağlayacak kış çayı adeta kutsak bir iksir gibidir. Peki kış çayı nasıl demlenir? Kış çayı ne kadar sürede demlenir?

Bağışıklık sistemini güçlü kılacak kış çayı soğuk kış akşamlarında sizi hastalıklardan korur. Ancak yeterli sürede demlenmiş bir kış çayı sizi güzel bir kadın gibi her yudumda kendine çeker. Doğal bir ağrı kesici olarak da tüketilebilecek olan kış çayı nefes darlığına da birebirdir. Peki kış çayı nasıl demlenir? Ne kadar sürede demlenir?

KIŞ ÇAYI ADETA KUTSAL BİR İKSİR!

Japonların kış çayı ile ilgili söylediği şu söz kış çayı için oldukça açıklayıcıdır: "insanın içinde çay yoksa, o insan gerçeği ve güzelliği anlamaktan acizdir" Diğer tüm bitki çaylarınında kullanılan demleme yöntemi aslında kış çayı için de geçerlidir.

Stresle baş etmenin en etkili ve doğal yollarından biri olan kış çayı, sizi her yudumda hayata bağlayacaktır. Peki kış çayı nasıl demlenir?

KIŞ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Bitki çayları içinde en özel yeri kış çayı almaktadır. Zira diğerlerinden farkı birçok bitkiyi içeriğinde barındırır. Her bir su bardağına bir tatlı kaşığı kış çayı kullanılarak demlenen kış çayının demlenme süresi de 5 ile 10 dakika arasındadır.

İsteğe bağlı olarak da limon ve bal ekleyebileceğiniz kış çayını demlerken bir tatlı kaşığı zencefil, narçiçeği, kuşburnu, hibiskus, havlıcan, tarçın, 2-3 tane karanfil kullanılmaktadır. Tercihe bağlı olarak süzüldükten sonra kış çayı içilebilmektedir. Anadolu'da eski bir gelenek olan kış çayı, farklı malzemeler ile yapılabilmektedir. Ağız tadına uygun olan kış çayının içimi son derece kolay olmaktadır.

Kış Çayı nasıl demlenir? Kutsal bir iksir gibi her yudumda sizi kendine çekiyor! ile ilgili etiketler Yemek kış çayı nasıl demlenir kış çayı nasıl yapılır kış çayı demlenme süresi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.