Kırım Tatarı Türk Ervin İbragimov’a ne oldu?

5 yıl önce bugün, Kırım’da kaçırılan Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbragimov’dan hala haber alınamıyor. Genç liderin güvenlik kameraları görüntülerinde, trafik polisi üniforması giyen kişiler tarafından kaçırıldığı ortaya çıkmıştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da kaçırılan ve ortadan kaybolanlar, bir daha bulunamıyor. Çeşitli yollarla kaçırılan ve kendisinden haber alınmayan Kırım Tatar Türkleri’ne, her gün bir yenisinin eklendiği belirtiliyor.

ERGİN İBRAGİMOV 5 YIL ÖNCE KAÇIRILMIŞTI

Bunlardan biri de Ervin İbragimov oldu. Rusya tarafından 18 Mart 2014'te işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, bundan 5 yıl önce, 24 Mayıs 2016 günü akşam saatlerinde, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi 31 yaşındaki Ervin İbragimov evinin yakınlarında kaçırılmıştı. SuperHaber’in aldığı bilgilere göre, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi olan ve halk arasında çok sevilen, hatta geleceğin lideri gözü ile bakılan Ervin İbragimov’un ortadan kaybolması şöyle gerçekleşti.

Kırım Tatarı Türk Ervin İbragimov’a ne oldu?


ERVİN İBRAGİMOV TAKİP EDİLİYORDU

Ervin İbragimov arabası 24 Mayıs 2016 tarihinde kendi evinde bulunuyordu. İbragimov’un aynı gece, saat 22.40 sıralarında babasını arayarak arabasının evraklarının nerede olduğunu sordu. Bu konuşmanın ardından, kendisi ile iletişim kesildi ve bir daha da kendisinden haber alınamadı.Ailesinin tüm aramalarına rağmen bulunamayan İbragimov’un arabası 25 Mayıs 2016 sabahı, evinin yakınlarında kapıları açık bir şekilde bulunmuştu.

TRAFİK POLİSİ GİYMİŞ KİŞİLER KAÇIRDI

Ervin İbragimov’un kaçırılmadan önce 17 Mayıs 2016 tarihinde, Skoda Octavia arabasını kullandığı sırada, kendisini kimliği belirsiz kişilerin takip ettiğini çevresine anlattığını ifade edildi. Öte yandan İbragimov’un kaybolmasından sonra yapılan güvenlik kameraları görüntülerinde, genç liderin trafik polisi üniforması giyen kişiler tarafından kaçırıldığı ortaya çıkmıştı.

Kırım Tatarı Türk Ervin İbragimov’a ne oldu? ile ilgili etiketler Rusya ervin ibragimov kırım tatarı kaçırılma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.