Kira artış oranı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Kira artış oranı enflasyon verileri ile beraber netleşiyor. Her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini açıklıyor ve kira zam oranları netleşiyor. Temmuz ayında asgari ücretin artması yönündeki haberlerin ardından bu ay bildirilecek olan enflasyon oranları büyük önem taşıyor.

Ev sahibi ve kiracıların heyecanla beklediği kira artış oranları her ayın başında TÜİK tarafından belli oluyor. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından kiraya yapılan zam oranı netleşiyor. Kira artış oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Kira artış oranı nasıl hesaplanır?

KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz kira artış oranı enflasyon oranların açıklanmasıyla belli olacak. Böylelikle kira zam oranı 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00'da duyurulacak.

GEÇEN AY KİRA ARTIŞI NASILDI?

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI ÖRNEK HESAPLAMA

Mevcut Kira Bedeli: 1.000,00 TL

Kira Artış Tutarı: 393,3 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 1.393,3 TL

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Geçen yılın aynı oranına göre: Yİ-ÜFE ya da TÜFE üzerinden geçen yılın aynı ayına göre değişim oranı baz alınarak kira artışı hesaplanır. 12 aylık ortalama: 12 aylık TÜFE ve Yİ-ÜFE aylık ortalaması toplanır ve 2'ye bölünür. Kira artışı, çıkan sonuç üzerinden hesaplanır.

KİRA ARTIŞINA YÜZDE 25 ZAM SINIRI!

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Düzenleme, yasanın yürürlüğe girdiği tarih ve daha sonraki tarihlerde yapılan kira sözleşmelerini kapsayacak ve 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak.

Kira artış oranı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak? ile ilgili etiketler kira artışı haziran kira artışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.