Kimlik kartlarında yeni dönem: 50 ilde bugün başladı!

Kimliklerde yeni dönem bugün itibariyle başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda kimlik kartlarına e-İmza yüklenebilecek. Uygulama şimdilik 50 ilde başladı. Kısa süre içinde ülke geneline yayılacak. Bu uygulama ile birlikte vatandaşlar artık kimliklerinde yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanı sıra e-İmza da kullanabilecek.

e-İmza uygulaması bugün itibariyle 50 kentte başladı. Uygulama ile atandaşların zaman ve maliyetten tasarruf sağlaması bekleniyor. e-İmzanın kimlik kartlarına yüklenmesi 50 ilde nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatikler aracılığıyla yapılabilecek. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ikinci adımını kimlik kartlarına e-İmza yüklenmesi oluşturuyor.

E-İMZA YÜKLEMELERİ NERDEN YAPILACAK?

Bu kapsamda, e-İmza yükleme işlemleri bugün itibaren 50 ilde nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatikler aracılığıyla yapılabilecek.

 

Bu iller Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak olacak.

Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek.

Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.

İŞLEMLER ÇEVİRİM İÇİ OLARAK YAPILABİLECEK

e-İmza uygulaması ile kamu ve özel sektörde kırtasiyeciliğin azaltılması, iş ve işlemlerin daha hızlı, hatasız, eksiksiz ve kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak. Böylece işlem başına zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Ayrıca e-İmza ile işlemler çevrim içi olarak da yapılabilecek.

e-İmza kullanan kişi sayısının artmasıyla elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılmasının artırılması sağlanacak.

Belirli harf ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veri olan e-İmza, ıslak imzaya göre kimliklendirme işlemlerinde son derece güvenilir bir araç olma özelliği taşıyor.

Kaynak: AA

Kimlik kartlarında yeni dönem: 50 ilde bugün başladı! ile ilgili etiketler kimlik kartı e-imza
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.