Kimler koronaya karşı dirençli? Ruslar açıkladı

Dünya üzerinde hızlı bir şekilde yayılan koronavirüsün bazı kişileri neden etkilemediğinin sırrı çözüldü. Bir korona hastasıyla temaslı olan ancak koronaya yakalanmayan kişilerin daha önce farklı bir koronavirüs türünden bağışıklık kazanmış olabileceği iddia edildi.

Rus virolog Pyotr Çumakov, koronavirüs hastasıyla temastan sonra Kovid-19’a yakalanmayan bir kişinin, daha önce farklı bir koronavirüsten kazanılmış T hücre bağışıklığına sahip olabileceğini iddia etti.

Suputnik'in haberine göre; Rusya Bilimler Akademisi Engelhardt Moleküler Biyoloji Enstitüsü sorumlusu Pyotr Çumakov, koronavirüs hastasıyla temastan sonra Kovid-19’a yakalanmayan bir kişinin, daha önce farklı bir koronavirüsten kazanılmış T hücre bağışıklığına sahip olabileceğini söyledi.

Farklı fakat benzer bir enfeksiyondan edinilen bağışıklığın Kovid-19'u da tanıyabileceğine dikkat çeken Çumakov, bu özelliğin birkaç yıl boyunca korunabileceğini vurguladı. Rus uzman, bu şekilde bağışıklık kazanmış kişilerin yüzde 10 ila 15 oranında olabileceğini ifade etti.

Rus virolog, yakın zamanda grip geçirmiş kişiler için de koronavirüse yakalanma olasılığının düşük olduğuna inandığını, zira bu insanların kanında yeni enfeksiyon kapılmasını önleyen çok sayıda interferon adlı antiviral protein bulunduğunu dile getirdi.

Daha önce Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nün direktörü Aleksandr Gintsburg, doğal bir savunma sistemi olan interferonları oluşturan protein seviyesinin koronavirüse karşı direnç sağladığını belirtmişti.

Kimler koronaya karşı dirençli? Ruslar açıkladı ile ilgili etiketler direnç kovid ruslar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.