Kim Jong Un'un çok özel treninin içinden ilk görüntü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e yaptı. Pekin'e giderken babasının da kullandığı araca benzeyen bir tren kullanan Kim, Çin devlet başkanını da orada ağırladı. Dışı yeşil, camları özel korumalı trenin içi merak ediliyordu. İlk kareler haber merkezlerine ulaştı...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Çin'e gizlice yaptığı tarihi ziyaretin detayları gelmeye devam ediyor.

Pekin'deki istasyona yanaşan gizemli yeşil trenle Çin'e gelen Kim'in araç içinden ilk fotoğrafları yayınlandı.

Çinli yetkililerle konuşan Kim'in yanında eşi Ri Sol Ju da var.

kim_jong_un_tren3

Yılbaşından bu yana yeni bir sayfa açan Kuzey Kore lideri, Çin ziyaretinde mevkidaşı Xi Jinping'e nükleer silahsızlanma sözüne bağlı kalacağını söyledi.

Kim Jong-un, göreve geldiği 2011'den bu yana ilk yurt dışı gezisini Çin'e gerçekleştirdi. Yeşil tren, yedi yıl önce bir önceki lider Kim Jong-il'in kullandığı araca benziyordu. Kuzey Kore'nin bir önceki liderinin uçak korkusu vardı ve yurt dışı ziyaretlerini trenle gerçekleştiriyordu.

kim_jong_un4

Bir başka tarihi buluşmanın takvimi de bugün belli oldu. 27 Nisan'da Kim ile düşman kardeş Güney Kore'nin lideri Güney Kore Başkanı Moon Jae-in bir araya gelecek. İki ülke, halen teorik olarak savaş halinde bulunuyor.

Test ettiği füzelerle dünyayı titreten Kim'in Mayıs ayında da ABD Başkanı Donald Trump'la buluşacak. Donald Trump, dün yazdığı Twitter mesajında gelişmelerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi Kim Jong Un’un halkı ve insanlık için doğru olanı yapması hakkında iyi bir şans var. Görüşmemizi dört gözle bekliyorum. Dün akşam Çin’den XI JINPING mesaj yolladı. KIM JONG UN ile görüşmesinin çok iyi geçtiğini ve KIM’in benimle görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti. Ancak bu esnada maalesef, maksimum yaptırım ve baskı bütün bedeller göz önünde bulundurularak korunmalı.”

Kim Jong Un'un çok özel treninin içinden ilk görüntü! ile ilgili etiketler Kim Jong-un Tren Çin Pekin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.