Kilosu 140 lirayı bulan kahveye rağbet azaldı

Brezilya’da sürmekte olan iklim krizinden dolayı Türk kahvesinin kilosu 140 TL’ye kadar çıkarken, kahve satıcıları tüketicilerden gelen talebin azaldığını ifade ediyor.

Yıl başından bu yana yaşanan fiyat artışları ile ücreti 140 lirayı bulan kahveye rağbet azaldı. Vatandaşların kilo yerine gram ile alışveriş yaptıklarını ifade eden kahveciler, satışların düştüğünü ve ücretlerin sabit kalmasını istediklerini dile getirdi.

Fiyatlara ilişkin görüş bildiren Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, şu değerlendirmeyi yaptı:

Türk kahvesinin kilosu şu anda 140 TL. Fiyatlar sabit ilerlerlerken, geriye dönük baktığımızda ise kahve fiyatları yüzde 50 arttı. İnsanlar bu fiyatlara alıştı. İnşallah çıkmaz, düşerse de iyi olur. Tek temennim bu fiyatlarda kalırsa insanlarda buna alışır ona göre kahve tüketimi normale dönmüş olur.

Eskiye nazaran satışlarımız düştü tabi. İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor. Bizim insanımızın kahve geleneği var. Fiyatlar inşallah eskiye döner ise doya doya bu geleneği devam ettirebiliriz.

TÜKETİCİLERDEN DAHA UYGUN FİYAT BEKLENTİSİ

Kahve alışverişi yapan Dilek Sağlam, kahve içmeyi sevdiklerini aktarırken “İki günde bir Türk kahvesi tüketiyorum. Eminönü’ne geldiğimde hep kahve alırım. Haftada bir geliyorum almaya. Fiyatlar biraz pahalı, biraz daha ekonomik olması gerekiyor.” görüşünü aktardı.

Yine alışverişe gelenlerden Barış Demir ise “Her Eminönü’ne geldiğinde kahve alıyorum. Bugün ise iki paket aldım.” şeklinde konuştu.

Kilosu 140 lirayı bulan kahveye rağbet azaldı ile ilgili etiketler kahve Eminönü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.