Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz?

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sabah kahvaltısı diyetin kilit noktasıdır. Bu sebeple “Zayıflamak için kahvaltıda ne yemeliyiz?” diyet yapanlar tarafından sıkça merak edilmektedir. İşte zayıflamak için kahvaltıda yenmesi gerekenler ve kilo vermek için kahvaltının 10 altın kuralı…

İyi bir kahvaltıyla sağlıklı bir başlangıç günün geri kalanı için oldukça önemlidir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı kilo vermek isteyenler için de oldukça önemlidir ve atlanmamalıdır. Zayıflamak isteyenler, sıkça “Zayıflamak için kahvaltıda  ne yemeliyiz?”sorusunu araştırmakta. İşte zayıflamak için kahvaltıda yenmesi gerekenler ve zayıflamak için kahvaltı anın 10 altın kuralı…

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz?

KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZİ PROTEİN 

Kahvaltınızı proteinle zenginleştirmek hem uzun süre tok kalmanızı sağlarken hem de kaslarınızı besler. Kahvaltının yıldızı yumurta ise bu konuda en iyisidir. Dilerseniz eşlikçi olarak az işlem görmüş et ürünlerini de tercih edebilirsiniz. 

KAHVALTININ TATLI SEÇENEĞİ MUZ 

Hem tok tutması hem de keyifle tüketilmesi muzu sabah kahvaltısının gözde meyvesi yapmaktadır. İçerisindeki zengin potasyum ile kalp sağlığınızı korurken aynı zamanda barsak problemleriniz var ise ona da iyi gelmektedir. Ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendiren meyvelerin başında gelmektedir. Muzu kahvaltıya katmak ise çok kolay ister doğal fıstık ezmenizi ekmeğinize sürdükten sonra üzerine muz dilimleri yerleştirin, ister yoğurduğunuza ekleyin ve yulaf ezmesiyle yiyin.

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz? - Resim : 2

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DOSTU YABAN MERSİNİ 

Barsakları düzenlemesi nedeni ile yaban mersini sabah kahvaltılarında tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca mide krampları veya ülseri olanlar için yaban mersininin ekstra faydası vardır. Antioksidan özelliğinin olmasının yanı sıra enfeksiyonlara karşı da koruyucudur. Bu nedenle bağışıklık sisteminizin en önemli destekçilerden birisidir. Fıstık ezmenizin içine püre haline getirerek ekleyebilir ya da kahvaltılık gevreklerinize katabilirsiniz.

KALP DOSTU AVOKADO 

Avokado tam dozunda tüketildiğinde hem kilo vermek için hem de sağlık için oldukça yararlıdır. Günde yarım avokado yeterli miktarda proteini ve kalbinizi koruyan sağlıklı yağ asitlerini almak için mükemmel bir miktardır. Birçok yanlış algının aksine, avokado size kilo aldırmaz. Hatta bu lezzetli meyve, kötü kolesterol seviyenizi (LDL) düşürmenize ve iyi kolesterolünüzü (HDL) yükseltmeye yardımcı olur. Avokadoyu kahvaltı için diğer meyvelerle karıştırabilir ya da bir dilim çavdarlı tost ekmeğinin üstüne sürebilirsiniz. Baharatlar da bu lezzet eşlik edebilir. 

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz? - Resim : 3

KAHVALTININ JOKER ÜYESİ YULAF 

Yulaf ezmesi, vücut tarafından yavaşça emilen, kalori bakımından düşük ama çözünür lif bakımından yüksek olan bir besindir. Böylelikle hem sizi uzun süre tok tutar hem de oldukça sağlıklıdır. Eğer her gün yemeye alışırsanız, kabızlığa veda edersiniz ve mükemmel bir iç denge sağlarsınız. Hem süt, hem yoğurt hem de yumurtayla hazırlanabilecek tarifleri ise çok çeşitlidir. 

SAĞLIK DEPOSU DOMATES 

Domatesi küçük bir avokado, biraz yumurta ve hatta biraz zeytinyağı ile tost ekmeği üzerine koyarak kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz. Domates, erken yaşlanmayı önlemeye de yardımcı olur. Domates %94 oranında su içerir ve bu sebeple de güne domatesle başlamak, çok doyurucu bir seçenektir. Buna ek olarak, domatese kırmızı tonunu veren antioksidan likopen de kalbinizin korunmasına yardımcı olur. Kilo vermenize ve sindiriminizi geliştirmenize yardımcı olan lif içeriğinden faydalanmak için ise domatesi kesinlikle kabuğuyla tüketmelisiniz. 

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz? - Resim : 4

PROTEİN ZENGİNİ LOR PEYNİRİ 

En yüksek protein oranına sahip olan lor peyniri, hem tuzsuz hem de içeriğinde sağlıklı yağlar barındırır. Kullanım seçeceği ise oldukça çoktur. İster domates, zeytin ve çörekotu ile karıştırıp küçük bir kahvaltı kasesi hazırlayın, ister omletinize ekleyerek doyuruculuğunu katlayın. 

TOK KALMANIN KOLAY YOLU SÜT 

Protein açısından zengin olan süt yukarıda sayılan diğer besinler gibi hem uzun süre tokluk sağlar hem de kilo vermeye yardımcı olur. Bu nedenle sabah saatlerinde sütü beslenme programınıza eklemek bir sonraki öğünde daha az besin tüketmenizi sağlar. Ayrıca içerisindeki zengin kalsiyum kaynağı kemik ve diş sağlığı için önemlidir.

HEM PRATİK HEM LEZZETLİ FISTIK EZMESİ

Kolay ve sağlıklı bir kahvaltı için ekmeğin üstüne fıstık ezmesi sürmek oldukça iyi bir seçenek. Yapılan bir araştırmaya göre sabah fıstık ve fıstık ezmesi tüketmek peptid hormonu seviyelerini yükseltirken, tokluk hissi yaratıyor. Aynı araştırmaya göre fıstık ezmesi kan şekerinin sabit kalmasına da yarıyor. Ancak olabildiğince doğal fıstık ezmeleri tercih edilmeli.

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz? - Resim : 5

KİLO VERMEK İÇİN KAHVALTININ 10 KURALI 

Kalkınca mutlaka bir büyük bardak oda sıcaklığında su için. Midenizde ülser, gastrit gibi problemler yoksa limonlu olsun.

Kahvaltınızı kalktıktan 1 saat içinde yapmış olmalısınız

Kahve ile güne başlamayın.

Kahvaltıdaki yiyecekleriniz atıştırma denecek kadar az olmamalı, doyurucu bir kahvaltı ile güne başlayın

Kahvaltıda protein çok önemli yani peynir, yumurta, yoğurt ve sütten biri veya birkaçı. Proteinler metabolizmanızı hızlandırır ve tokluk sürenizi uzatır.

Ekmek yemem diyenlerden olmayın. Tahıllı ekmek çeşitleri veya ekmek yerine geçen yulaf, müsli gibi kahvaltılık tahıllar sabah enerjinizi arttırır, tok tutar.

Sağlıklı yağlara yer vermelisiniz. Zeytin, ceviz, badem veya zeytinyağı gibi sağlıklı yağlardan birini kullanın mutlaka. Bağırsaklarınızın çalışmasına yardım eder ve tok tutar. 5-6 zeytin veya 2 ceviz veya 1-2 tatlı kaşığı yağ yeterlidir.

Mevsim sebze veya meyvelerinden yemeyi unutmayın. Sebze ve meyveler posa ve vitamin kaynağıdır. Sebze miktarı serbest ama kahvaltıda 1 porsiyon meyveden fazlasına gerek yok. (meyve porsiyonlarını paylaşacağım)

Gün içinde tatlı isteğiniz oluyorsa, kahvaltıda reçel, bal, çikolata vb tatlıları yemeyin.

Kilo vermek istiyorsanız kahvaltıda meyve suyu içmeyin.

 

 

Diyetin kilit noktası kahvaltı! Kilo vermek için kahvaltıda ne yemeliyiz? ile ilgili etiketler Diyet kahvaltı zayıflama
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.