Kilise saldırısında öldürülen Tuncer Murat Cihan'ın yeğeni ve dayısı konuştu: "Hafif zihinsel engelliydi"

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın yeğeni ve dayısı açıklamalarda bulundu. Cihan'ın yeğeni, "Hafif zihinsel engelliydi. Son iki aydır da pazarları kiliseye gidip geliyordu" dedi.

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında kar maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda başından vurulan 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Cihan'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

YEĞENİ KONUŞTU: "HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİYDİ"

Gazete Duvar'ın haberine göre; Kilise saldırısında öldürülen Tuncer Murat Cihan'ın yeğeni Çağın Cihan “Kendisi amcam olur. Sadece oraya ziyaret geldi ve tesadüfen ona denk geldi. Sade masum biriydi ve kesinlikle masum bir kurbandı. Emekliydi, hafif zihinsel engelliydi. Son iki aydır da pazarları kiliseye gidip geliyordu" dedi.

Öldürülen Cihan'ın dayısı Kazım Aydemir ise “Benimle birlikte kiliseye geliyordu. Cemaat tarafından çok sevilen biriydi. Boşu boşuna öldürdüler. Çok fazla üzgünüz” dedi.

"MELEK GİBİ BİRİYDİ"

Olay sonrası kiliseye ilk giren kişilerden olduğunu söyleyen Jak Mutlu, "Kilisenin kapısının kilitli olduğunu gördüm. Fakat o saat kapalı olmamalı, ayin bitmeden kilisenin kapısı kapanmaz genelde, hatta ayinden sonra bile uzun süre açık bırakılır. Netice itibariyle çok şaşırdık, arkadaşımla beraber girdik. Kapıyı tıktıkladık, bir daha tıktıkladık sonra rahip açtı kapıyı. Fakat beti benzi atmış, 'Çabuk girin içeri falan' dedi. Çok pırıl pırıl bir kişiydi. Mütevazı, hani derler ya melek gibi bir kişiydi. Düzenli gelirdi, hafta içi pek görmezdik ama hafta sonları gelirdi. Pazardan pazara gelirler, ayinden sonra bir çay kahve içeriz, ayaküstü bir sohbet ederiz" dedi.

 

 

 

 

Kilise saldırısında öldürülen Tuncer Murat Cihan'ın yeğeni ve dayısı konuştu: "Hafif zihinsel engelliydi" ile ilgili etiketler Kilise Sarıyer Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.