Kılıçdaroğlu yine randevusuz gitti, kapıdan döndü!

Geçtiğimiz günlerde TÜİK'e randevusuz giden ve kapıdan dönen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısında kaldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine ilişkin, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" demişti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebine dönülmediğini belirterek bugün saat 13.00'te bakanlık binasına gideceğini ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" sözleriyle tepki gösterdi.

Randevu almadan emrivaki şekilde Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelen Kılıçdaroğlu, TÜİK'teki gibi kapı önünde basın açıklamasında bulunarak geri döndü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

* Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, birinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak en insani görevimdir.

*Nerede kul hakkı yeniyorsa, torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur.

* Dün, bir feryadı dile getirdik. KPSS’de 80 90 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum.

* Onlarla konuştum. Bu memlekete yazıktır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır.

* Düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 arasında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile?

* TÜGVA’dan TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var.

*Benzer olayları daha önce yaşayanlar Danıştay’a gittiler. Davaları açtılar. Danıştay, mülakatlarda yapılan haksızlıkları tescilledi.

 

Detaylar geliyor...

Kılıçdaroğlu yine randevusuz gitti, kapıdan döndü! ile ilgili etiketler MEB Milli Eğitim Bakanlığı Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.