Kılıçdaroğlu: Parti genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalı

"Bay Kemal'i bekleyin" diyerek adaylık mesajı veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 seçimleri öncesinde yaptığı açıklama sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu 4 yıl önceki sözleriyle tekrardan gündem oldu. "Bay Kemal'i bekleyin" diyerek adaylık mesajı veren Kılıçdaroğlu "Parti genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalı." İfadelerini kullanmıştı.

BEN ÇIKIP NASIL YEMİN EDECEĞİM?

Sosyal medyada son günlerde sıkça paylaşılan görüntüde Kılıçdaroğlu, katıldığı NTV yayınında şunları söylemişti: 

"Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Parti genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olursa, velev ki seçildi, nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine yemin edecek 'ben tarafsız olacağım' diye? Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu?

Ben nasıl namusum ve şerefim üzerine tarih huzurunda ve büyük Türk milletinin önünde diyeceğim ki, 'tarafsız davranacağım'... O zaman demezler mi, 'kardeşim, madem tarafsızsın, sen nasıl bu partinin üyesisin?' Bunun akılla, mantıkla bağdaşır yönü var mı? 

Namus ve şeref kavramı bu toplum için, bu topraklar için, hepimiz için çok değerli. Bu kadar mı ucuzladı? Emin olun anlamakta güçlük çekiyorum, böyle bir şey olamaz! Ne demek yani?”

 

Kılıçdaroğlu: Parti genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.