Kiev yakınlarında çatışmanın ortasında kaldı! 'Bizim aracımıza yapılan atış boş bir atış değildi'

Djital Yayıncı Adem Metan, Kiev yakınlarında çatışmanın ortasında kaldığı anlarda şahit olduklarını tüm gerçekliğiyle SuperHaber YouTube kanalında anlattı...

Dijital Yayıncı Adem Metan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Ukrayna'da çatışmaların ortasında kaldığı süre boyunca yaşadıklarını Kiev'de tahliyelerin gerçekleştiği trenden anbean aktardı.

Kiev'de yaşanan son gelişmelere tanıklık eden Metan, sirenlerin çaldığını, top atışlarının ve çatışmaların devam ettiğini belirtti. Sivillere silah dağıltıldığını aktarırken, merkeze çıkan tüm anayollara barikatlar kurulduğunu ve Bağımsızlık Meydanı’nda Ukrayna milli marşının çalındığının da altını çizdi.

"Birkaç gün içerisinde Ukrayna'da çok sıcak gelişmelere şahit olabiliriz" sözleriyle uyarıda bulunan Adem Metan, gri bölgede askerlerle karşılaştıklarını ve ardından etraflarının aniden 3 araçla sarıldığını aktardı. Kurşunların bulundukları aracı hedef aldığını söyleyen Metan, o korkunç anları anlatırken "Boş bir atış değildi" ifadelerini kullandı.

"SİRENLER ÇALIYOR, 15-20 DAKİKA SONRA TOP ATIŞLARI YAPILIYOR VE ATIŞLAR KİEV'İN YAKINLARINA DÜŞÜYOR"

Adem Metan, "Şehrin 3/5'i boşalmış durumda. Çok sayıda sivil vatandaşa silah dağıtıldığını gördü. Sirenler çalıyor, 15-20 dakika sonra top atışları yapılıyor ve atışlar Kiev'in yakınlarına düşüyor. Kiev merkeze çıkan tüm anayollara barikatlar kurulmuş durumda. Son 2 gündür Bağımsızlık Meydanı’nda Ukrayna milli marşı çalınıyor. Ukrayna şu anda bir milletleşmeyi de yaşıyor. Bu direnç, herkesin bir arada olması... Ukrayna halkı psikolojik olarak Rusya'dan daha iyi durumda.

"BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE UKRAYNA'DA ÇOK SICAK GELİŞMELERE ŞAHİT OLABİLİRİZ"

Birkaç gün içerisinde Ukrayna'da çok sıcak gelişmelere şahit olabiliriz. Rus ordusu İprin’den Kiev’e doğru bombardımanlarla hızla ilerliyor. Gri bölgede karşı karşıya geldik. Aracımızla hızla uzaklaştık, nefes alalım diye durduğumuzda etrafımız 3 araçla sarıldı. Bizim aracımıza yapılan atış boş bir atış değildi." şeklinde konuştu.

Adem Metan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Kiev yakınlarında çatışmanın ortasında kaldı! 'Bizim aracımıza yapılan atış boş bir atış değildi' ile ilgili etiketler Adem Metan Ukrayna Rusya Çatışma kiev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.