Kenya'da gizemli hastalık hızla yayılıyor! Teşhis konulamadı

Kenya'da ortaya çıkan ve henüz doktorların teşhis koyamadığı hastalık 627 kişiye bulaştı.

Kenya Sağlık Bakanlığı, ülkenin Kakamega bölgesinde yeni bir salgın hastalığın başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada henüz teşhis konulamayan hastalık sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

HALK UYARILIYOR

Sağlık Bakanlığı Sağlık Genel Müdür Vekili Patrick Amoth 14 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada, hastalık salgınının meydana geldiği iki ortaokulun soruşturma devam ederken kapatıldığını söyledi. Kenya'nın başkenti Nairobi'deki durumu açıklayan Amoth şu sözleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı personelinin, garip hastalığın olası nedenlerini doğrulamak için toplanan numunelerin daha ayrıntılı analizlerine devam ettiğini sözlerine ekledi ve Kenya vatandaşlarından dikkatli olmalarını ve herhangi bir şüpheli vaka olması durumunda en yakın sağlık kuruluşlarına haber vermelerini istedi.

BELİRTİLERİ NELER?

Yetkililer hastalığın belirtilerini ateş, karın ağrısı, istifra ve ishal olarak açıkladı. Salgın nedeniyle iki okulda eğitime ara verildi.

 

Kenya'da gizemli hastalık hızla yayılıyor! Teşhis konulamadı ile ilgili etiketler Kenya salgın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.