Kendi kendine konuşmak hastalık mı? Deliriyor olabilir misiniz? Kendi kendine konuşmanın tehlikeleri ve yararları

Kendi kendine konuşmak hastalık mı merak ediliyor. Gündelik hayatta kendi kendinize konuştuğunuzun birçok kez farkına vardıysanız, size kötü bir haberimiz var! Delirmenin işaretleri arasında gösterilen kendi kendine konuşmak insana zarar verir mi?

Kendi kendine konuşmak hastalık mı? Deliriyor olabilir misiniz? Kendi kendine konuşmanın tehlikeleri ve yararları

Kendi kendine konuşmak hastalık mı? Deliriyor olabilir misiniz? Kendi kendine konuşmanın tehlikeleri ve yararları! Stresten kurtulmanın bir yöntemi olan kendi kendine konuşma durumu, hastalık seviyesinde arttıysa bunun tehlikeleri de yok değil. Örneğin mutfakta yemek yaparken bir anda bağırıyor ve kendine karşılık veriyorsanız artık kendi kendinizle iyiden iyiye konuşuyorsunuz demektir. Peki kendi kendine konuşmak hastalık mı?

KENDİ KENDİNE KONUŞMAK HASTALIK MI?

Sokakta yürürken birden konuştuğunuzu fark edip "Acaba sesli mi konuştum, kimse duymuş mudur?" dediğiniz oluyor mu?

Kendi kendine konuşmak zararlı mıdır?

Kendi kendine konuşmak insana zarar verir mi? Hastalık boyutunda olmadığı sürece kendi kendine konuşmak, insana zarardan çok fayda sağlayabilmekte. Günlük stresi atmanızda, yalnızlığa ve iletişimsizliğe karşı ruh sağlığını korumakta ve öfke, şiddet, heyecan gibi davranışların bastırılmasında yardımcı olabilmekte.

Kendi kendine konuşmak, genel olarak bir delilik işareti olarak karşımıza çıkmaz. Hatta psikologlar, araştırmacılar; bunun düşünme, algılama ve otokontrol sürecine yardımcı olabileceğini öne sürmektedirler.

 

 

Kendi kendine konuşmak hastalık mı? Deliriyor olabilir misiniz? Kendi kendine konuşmanın tehlikeleri ve yararları ile ilgili etiketler sağlık kendi kendine konuşmak hastalık mı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.