Kemalistler Kemalizmi ne zannediyor?

Türkiye Günlüğü dergisinin editörü, Türk milliyetçiliği üzerinde çalışmaları bulunan yazar Mustafa Çalık sosyal medyaya bir girdi, pir girdi.

Kamuoyunun "Enver Paşa" çıkışları ile tanıdığı Mustafa Çalık, bir süre önce Twitter'da bir hesap açarak büyük ilgi gören fikirlerini bu platformda paylaşmaya başladı.

Çalık'ın Twitter hesabı büyük ilgi görürken, ünlü yazar kısa sürede takipçi sayısını artırdı ve birkaç günde 25 bine yakın takipçi edindi.

Mustafa Çalık, Twitter'a katılır katılmaz büyük bir tartışmanın fitilini de ateşledi.

Kemalizm ile Türk milliyetçiliği arasındaki farkları ve çatışmaları mercek altına alan Çalık, "Bizim tarihe bakışımız Kemalistlerden esaslı şekilde farklıdır: Onlara göre, a) 30 Asırlık Türk tarihi iki devreye ayrılır, Mustafa Kemal'den öncesi ve sonrası; b) Millî Mücadele tek başına O'nun eseridir, O olmasa yoktuk. Bunlar bize göre hem yanlış, hem de mantıksız; o kadar! Kemalistlerden başka bir farkımız da şu: Onlar Mustafa Kemal'e 'Ulusal Peygamber', Nutk'una da 'Kutsal Kitap' olarak bakıyorlar. Bizim içinse Anafartalar kahramanı, Millî Mücâdelemizin lideri, Cumhuriyet'imizin bânisidir. Nutuk da kendi 'başarı hikâyesi' ve siyasî savunmasıdır." ifadelerini kullandı.

Kemalistler Kemalizmi ne zannediyor?

Mustafa Çalık kısa sürede büyük yankı uyandıran ve destek bulduğu kadar da eleştiri alan bu açıklamalarına şöyle devam etti;

"Kemalistlerin vatan severlikleri tartışılmaz. Hattâ, büyük kısmı vatanı rakıdan ve Cumhryet gaz.'nden bile çok sever; fakat ekseriyeti Kemalizmi, kafa çekip dans etme ve "soyunuk" gezme hürriyeti zannediyor. Hâlbuki, bize soğuk gelse de bundan çok daha ciddî bir şeydi Kemalizm.

Kemalizm, 27 Mayıs ve sonraki darbelerin katkısıyla ve gittikçe artan biçimde Atatürk'ün şahsından bağımsızlaştırılan bir "tek parti ideolojisi"ne dönüşmüştür. Artık CHP bile Kemalizmden Kuva-yı Milliye rûhuna avdet etmedikçe aslâ iktidar olamıyacağının farkında ve şuurundadır.

Kemalizmin en büyük meselesi, Kemalistlerin kendileridir. Sosyal medya sayesinde rûhî ve zihnî portresi fâş olan "klavye Kemalistleri"nin asıl meselesi ise fikir ve tefekkür değil, ahlâk ve terbiye meselesidir. Klavyenin tuşları yazabiliyor diye insan her ağzına geleni söyler mi?

Bir Türk Milliyetçisinin Atatürk'ü sevmesi ve benimsemesinde herhangi bir gariplik yoktur; fakat Türk Milliyetçiliğini Kemalizme eşitlemek kadar câhilâne bir şey de olamaz. Bilmelidir ki, Kemalizm dediğimiz şey pozitivist, laisist, agnostik ve aşırı Batılılaşmacı bir ideolojidir."

 

Kemalistler Kemalizmi ne zannediyor? ile ilgili etiketler mustafa çalık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.