Kemalist askerler ülkede yeni bir darbe yapar mı?

Eski Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, kendisiyle röportaj yapan New York Times'in yönelttiği soruları katıldığı canlı yayında aktardı. Peki kemalist askerler ülkede yeni bir darbe yapar mı? Bu soruya Üçok'un yanıtı ne oldu?

Eski Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Üçok, New York Times'in kendisiyle röportaj yaptığını ve sorulan ilk sorulardan birisinin TSK'dan ihraç edilen 6 bin 500 personelin yerini hangi siyasal görüşe yakın kişilerin aldığı şeklinde olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha önce bu tarz olaylardan çok zarar gördüğünü ifade eden Üçok ''Ne hükümet ne de komuta kademesi böyle birşey yapmaz. Şu anda gayet adil şekilde sınavlar yapılarak askeri personel alınıyor. Sınavda başarılı olanlar daha sonra MİT soruşturmasından geçip okullara o şekilde alınıyor. Ayrıca ihraç edilen 6 bin 500 kişinin yerine hemen aynı sayıda personel alınmıyor. Böyle bir şey yok. Hiçbir grubun hakimiyeti söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

Gazetenin temsilcisinin bir başka sorusunun ise ''Bu ülkede kemalist askerlerin darbe yapma ihtimali olduğunu düşünüyor musunuz?'' şeklinde olduğunu belirten Üçok, ''Böyle birşey yok. Arkadaşlarımız sadece işlerine odaklanmış vaziyetteler. Bizim arkadaşlarımızın hiçbirisinin siyasi bir duruşu yoktur. Sosyal medya ve bazı köşe yazarlarının yazıları böyle bir algı yaratıyor. Bu çok yanlış bir tutum'' şeklinde konuştu.

Kemalist askerler ülkede yeni bir darbe yapar mı? ile ilgili etiketler ahmet zeki üçok
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.