Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanından 'özerklik' vurgusu: "Türkiye'de yetkilerin dağıtılarak..."

PKK'ya destek veren paylaşımları ile bilinen Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ve eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Rudaw'a yaptığı Kürtçe röportajda Türkiye'de yetkilerin dağıtılarak, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

6'lı masada henüz adayın kim olacağı belirsizliği sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'ya destek veren paylaşımları ile bilinen eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'yi başdanışmanı yapması dikkat çekmişti.

Doğu Masası çalışmaları kapsamında görevlendirilen Nuşirevan Elçi, bugün CHP Genel Merkezi'nde Rudaw’a Kürtçe röportaj verdi.

ÖZERKLİK İSTEDİ

CHP'ye katılmasının nedenini "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da onun yol arkadaşları da iktidara geldiklerinde bu sorunun çözüleceğine dair umut vaat ediyor" ifadeleriyle açıklayan Elçi, özerklik vurgusunda bulundu.

"Türkiye’de yetkiler dağıtılmalı. Devletin şimdiki yapısı değiştirilmeli. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması başından beri yanlış. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması gerekli."



Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanından 'özerklik' vurgusu: "Türkiye'de yetkilerin dağıtılarak..." ile ilgili etiketler Nuşirevan Elçi Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.