Kediye işkence kamerada! Boğazındaki iple çatıdan sarkıttılar, süpürge ile öldüresiye vurdular

Kocaeli’de bir evin çatısına çıkan 2 çocuk, boğazına ip bağladıkları kediyi çatıdan sarkıttı. Çocuklar daha sonra kediye süpürge ile öldüresiye vurarak işkence etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken, Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamada olayın 1 yıl önce meydana geldiği ve iki çocuğun engelli olduğu belirtildi.

Kediye korkunç işkence Gebze Mevlana Mahallesi Erenler Caddesi’nde bulunan bir evin çatısında meydana geldi. Erenler Caddesi’nde bulunan bir evin çatı katına çıkan 15-16 yaşlarındaki iki çocuk, yanlarında getirdikleri kedinin boğazına ip bağladıktan sonra çatıdan sarkıtmaya başladı.

Çatıdan aşağıya sarkıttıkları kediyi daha sonra yukarı çeken çocuklar, süpürge ile dakikalarca kediye vurarak işkence yaptı. Çatıdan sarkıtılarak öldüresiye işkence edilen kedinin can çekiştiği anlar ise çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan ve hızla yayılan görüntüler tepki çekti.

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak yapılan işkenceye tepki gösteren Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO ) Başkanı Yasin Yılmaz, işkence yapan çocukların ailesinden şikayetçi olacaklarını belirtti.

BELEDİYE: GÖRÜNTÜLER BİR YIL ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra inceleme başlatan Gebze Belediyesi, görüntülerin 1 yıl önce çekildiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Bu gün sosyal medyada haklı bir duyarlılığa sebep olan görüntüler Belediyemizce de şikayet konusu kabul edilerek, olayın gerçekleştiği adrese Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler acilen yönlendirilmiştir. Adreste yapılan incelemeler neticesinde, olayın psikolojik problemleri olduğu tespit edilen ve kardeş olan 2 çocuk tarafından yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştirildiği şahitlerin ifadeleri de alınarak anlaşılmıştır. Olayla ilgili emniyet ekipleri ile irtibata geçilmiş, ilgili çocuklar ve annesi gerekli işlemlerin yapılması için emniyete sevk edilmiştir. Gebze Belediyesi olarak bu ve benzeri hadiseler ile karşılaşan vatandaşlarımızın bizimle ivedilikle irtibata geçmelerini rica ederiz." denildi.

Kediye işkence kamerada! Boğazındaki iple çatıdan sarkıttılar, süpürge ile öldüresiye vurdular


VALİ YAVUZ DA AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, "Gebze ilçemizde bir kediye yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine güvenlik birimlerimizle yapılan titiz inceleme ve araştırma neticesinde olayın yeni olmayıp, bir yıl önce gerçekleştiği tespit edilmiştir. Olayın faili gözaltına alınmış olup, engelli olduğu değerlendirilmektedir. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu soruşturmakta olup, hukuki gereği yapılacaktır. Hayvanların haklarını koruma konusunda kararlıyız" dedi.

Kediye işkence kamerada! Boğazındaki iple çatıdan sarkıttılar, süpürge ile öldüresiye vurdular ile ilgili etiketler Kocaeli kediye işkence

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.