Kartal Tibet'in yazıp yönettiği unutulmaz sahne tekrar gündemde!

Yeşilçam'ın unutulmaz yönetmeni Kartal Tibet dün akşam hayatını kaybetti. Oyuncu, senarist ve yönetmen olarak Türk Sinemasında önemli bir yeri olan Kartal Tibet, Müjde Ar'ın başrol oynadığı İffet filmindeki tecavüz sahnesini yönetmişti.

Türk Sineması'nın en başarılı isimlerinden olan Kartal Tibet 2 Temmuz 2021 günü hayatını kaybetti. Çakırcalı Mehmet Efe başta olmak üzere onlarca karakteri bizlere kazandırmış bir isim olan Tibet, oyuncu ve yönetmenliğinin yanısıra senaristliği ile de bilinir. Yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Müjde Ar ve Faruk Peker'in rol aldığı İffet adlı fimde Yavuz Turgul ile birlikte çalışmıştır.

İFFET FİLMİNDEKİ O SAHNEYİ HEM YAZIP HEM YÖNETTİ

Müjde Ar ve Faruk Peker'in başrolünde oynadığı 1982 yapımı İffet filminde yer alan tecavüz sahnesinin yazımında Senarist Yavuz Turgul ile birlikte çalışmış, sahneyi de o yönetmiştir.

İffet (1982) | MUBI

Filmde, İffet mahallenin şoförü Cemil'e deli gibi aşıktır. Cemil bunu bilerek İffet'le bir gönül ilişkisi yaşar. Bir gün mahallenin bütün kadınları pikniğe gider, İffet ve kız kardeşi de babalarından gizlice bu pikniğe dahil olurlar. Cemil bu piknikte İffet'i kandırarak tecavüz eder.

Müjde Ar İffet filmindeki tecavüz sahnesinin intikamını Şahsiyet dizisinde  aldı | Elmaelma

"TÜRKİYE O SAHNEMLE BÜYÜDÜ"

Sanatçı Müjde Ar, yıllar sonra İffet filmi ile ilgili “Türkiye cam sahnemle büyüdü” ifadesini kullamıştı.

Sanatçının ölümü sonrası internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar arasında yerini alan sahne, Türk sinemasında önemli bir sahne olarak görülüyor. 

Kartal Tibet'in yazıp yönettiği unutulmaz sahne tekrar gündemde! ile ilgili etiketler Kartal Tibet iffet filmi tecavüz sahnesi kartal tibet neden öldü kartal tibet kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.