'Karındeşen Jack' 30 yıl sonra idam edilecek!

Çin'de 1988-2002 yılları arasında 11 kadına önce tecavüz eden sonra da öldüren 'Karındeşen Jack' lakaplı seri katil, ölüm cezasına mahkum edildi.

Çin'in kuzeyindeki Baiyin kentinde işlenen 11 cinayetlerden suçlu bulunan 53 yaşındaki Gao Chengyong, ölüm cezasına çarptırıldı. Chengyong, medya tarafından "Karındeşen Jack" diye adlandırılıyordu.

TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRÜYOR, SONRA DA SOYUYORDU

Gao'nun evlerine kadar takip ettikten sonra, kurbanlarına tecavüz ettiği, öldürdüğü daha sonra da evleri soyduğu kaydediliyor. Polis, kurbanlarını çoğunlukla boğazlarını keserek öldüren Gao'nun daha sonra kadınların bazı uzuvlarını kestiğini açıkladı.

8650289

AMCASI SAYESİNDE YAKALANDI

Gao'nun 28 yıl boyunca devam eden cinayetleri, amcasının küçük bir suçtan tutuklanmasıyla sona erdi. Amcanın verdiği DNA örneğiyle, cinayetleri bir akrabasının işlediği anlaşıldı.

Polis, 2004'te aradıkları şüphelinin profilini "cinsel bir sapkınlığı olan, kadınlardan nefret eden, münzevi, içine kapanık ama sabırlı biri" diye açıklamıştı.Katilin yakalanmasını sağlayacak bilgi verenlere de 30 bin dolar para ödülü verilmişti.

EN KÜÇÜK KURBANI 8 YAŞINDA

Gao ilk cinayetini de Mayıs 1988'de işlemiş ve 23 yaşındaki kurbanında 26 farklı bıçak yarası bulunmuştu. Gao'nun en küçük kurbanı sekiz yaşındaki bir kız çocuğuydu. Daha sonraki cinayetleri de benzer bir seyir izledi ve hep yalnız yaşayan genç kadınları hedef aldı.

Cinayetler nedeniyle Baiyin kentindeki kadınlar yalnız başlarına sokağa çıkamaz olmuştu. Seri katilin neden 2002'de cinayetlere son verdiği ise bilinmiyor.

'Karındeşen Jack' 30 yıl sonra idam edilecek! ile ilgili etiketler Çin seri katil karındeşen jack
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.