Karanlık saldırı: Kabil Havalimanı'ndaki saldırıların arka planı!

ABD'nin kendini rezil ederek ve insanları da canından ederek aceleyle ayrıldığı Afganistan'dan yürek burkan haberler gelmeye devam ediyor. Yerel kaynaklardan Kabil Havalimanı'nda yaşanan iki patlamaya dair önemli detaylar ve patlamanın arkasında kimin olabileceğine dair bilgiler gelmeye başladı. ABD'nin patlama yaşanacağından haberinin olmasına rağmen özel vizeli Afganları patlayan otele gönderdiği ortaya çıktı. Ayrıca yaşanan patlama, Taliban'ın mutlak iktidarı için sonun başlangıcı olabilir.

Taliban'ın Afganistan'ın başkent Kabil dahil 34 vilayetinden 33'ünü işgal etmesinin ardından insanlar ülkelerini terk etmek için kelimenin tam anlamıyla her şeyi yapıyorlar.

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık dramı, günlerdir devam etmekteyken, tüm dünya Kabil Havalimanı'ndaki intihar bombası saldırıları haberleriyle sarsıldı. 

Karanlık saldırı: Kabil Havalimanı'ndaki saldırıların arka planı!

Yerel kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre, iki ayrı patlama yaşandı. İlk patlama, Abby Kapısı veya Doğu Kapısı olarak da bilinen ana giriş kapılarının hemen önündeki büyük kanalizasyon kanallarının içinde yaşandı. 

TALİBAN İÇİN SONUN BAŞLANGICINI SİMGELİYOR

Saldırıyı DAEŞ'in yaptığına dair bilgiler gelse de henüz resmi olarak üstlenilmedi. Taliban, birçok gevşek grubun pek de katı olmayan bir koalisyonundan oluşuyor. 

Taliban'ın içinde onunla birlikte savaşmış bu gruplar, diğer birçok sebebin yanında yeni kurulan hükümette yeni görevler ve kadrolar göreve getirildikçe birbirleri ile çıkar çatışması yaşamaya başlayacak.

Kabil'i ne kadar hızlı aldılarsa, bu grupların cicim ayları da aynı hızda sona erecek. İşte bu patlama, Taliban'ın iç karışıklığa girişinin de bir sembolü olma anlamı taşıyor olabilir. 

İLK PATLAMADA ÖLEN İNSANLAR KANALİZASYONDA BEKLİYORDU

İnsanlar, bir uçağa binebilme umudunun kırıntısına dayanarak günlerdir kanalizasyon kanalının içinde dizlerine kadar pis suyun içinde beklemekteydiler. Aralarında kadınların, çocukların ve yaşlıların olduğu bu çaresiz ve bitkin kalabalığın arasına karışan, kimliği belirsiz bir terörist, üzerindeki bombayı patlatarak kanalizasyon kanalındaki insanları paramparça etti.

Bu insanların, havalimanı çevresindeki kanalizasyon kanallarında beklemek için Taliban'a binlerce dolar rüşvet vererek o noktaya ulaşabildiği de gelen vurucu bilgiler arasında.

ABD, İKİNCİ PATLAMADA ÖLEN AFGAN VATANDAŞLARINA 'GİDİN' DEDİ

Bir başka şoke edici bilgi de, giriş kapısı önünde yaşanan patlamanın hemen ardından yaşanan patlamanın olduğu Baron Hotel'in bir özelliği oldu. Yerel kaynakların bildirdiğine göre bu otel, ABD için çalışan Afgan vatandaşlarından 'Özel Vize' sahibi olanlarının 'toplanmalarının' söylendiği otel. 

ABD, KENDİ VATANDAŞLARINA İSE 'GİTMEYİN!' DEMİŞTİ

ABD Kabil Büyükelçiliği, kısa süre önce ABD vatandaşları ve çalışanlarına 'Kabil Havalimanı'na gitmeyin' uyarısı yapmıştı.

Aynı uyarıyı İngiltere de yapmıştı. Uzmanların yaptığı yorumlar, Batılı istihbarat örgütlerinin, Kabil Havalimanı'na yapılacak bir bombalı saldırıdan haberdar oldukları üzerine. 

'CIA VE MI6'İN HABERİ VARDI' İDDİASI

Durum böyleyken, kendileri için çalışan Afgan vatandaşlarına bugün patlayan noktalardan biri olan Baron Hotel'de 'toplanın' çağrısı yapan ABD,  Afganistan'da işlediği insanlık ayıplarına bir yenisini daha ekledi. 

Karanlık saldırı: Kabil Havalimanı'ndaki saldırıların arka planı! ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Havalimanı patlama Taliban arkaplan IŞİD DAEŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.