Karadeniz'de doğalgaz iddiası! 1 trilyon metreküp doğalgaz ne kadar?

Son gelen iddialar doğrultusunda Türkiye’nin Karadeniz’de 1 trilyon metreküp doğalgaz bulduğu iddia edildi. Peki, 1 trilyon metreküp doğalgaz ne kadar, kaç TL? İşte detaylar…

Türkiye’nin daha önceden de açıklandığı gibi Karadeniz’de 320 milyar metreküp bulmasından sonra yeni bir müjdenin daha geldiği iddia edildi. Yabancı kaynaklar tarafından ortaya atılan iddiada Karadeniz’de 1 trilyon metreküp doğalgaz bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 Ağustos'ta açıklanan doğal gaz müjdesinin ardından yeni iddialar ortaya atıldı. Karadeniz'de 320 milyar metreküp olarak keşfedilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği konunun detaylarının yavaş yavaş ortaya çıktığı belirtildi. Yabancı kaynaklarda bu değerin beklenenin üzerinde olduğu ve Karadeniz’de 1 trilyon metreküp doğalgaz bulunduğu iddia edildi.

1 TRİLYON METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR, KAÇ TL?

Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla 1. kademe (0-100.000 Sm3 / yıl) konut aboneleri (serbest olmayan tüketiciler) için illere göre; doğal gaz metreküp fiyatları şöyle sıralanmıştır;

Abone grubu İstanbul Ankara Bursa Kocaeli İzmir

1. kademe konut abonesi 1,5225639968 TL 1,594353 TL 1,463525 TL 1,435691 TL 1,566279 TL

800 milyar metreküp doğalgaz fiyatının kaç TL edeceğini buna göre hesaplayabilirsiniz.

Karadeniz'de doğalgaz iddiası! 1 trilyon metreküp doğalgaz ne kadar? ile ilgili etiketler Karadeniz doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.