Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç tane Afrikalı var? Karabük neden gündemde? Karabük Üniversitesi olayı!

Karabük Üniversitesi'nde son günlerde ortaya çıkan bir hastalık krizi, öğrenci topluluğunu endişeye sevk etti. Üniversiteye ait bir itiraf sayfasında paylaşılan çarpıcı mesajlar, toplumda büyük yankı uyandırdı. Benzer bir olayın Kütahya'da da yaşandığına dair spekülasyonlar ise dikkatleri üzerine çekti. Peki, Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç tane Afrikalı var? Karabük neden gündemde? İşte, Karabük Üniversitesi olayı...

Son günlerde Karabük Üniversitesi'nde ortaya çıkan bir demografik ve sağlık krizi, öğrenci topluluğunu endişelendirdi ve üniversite içinde büyük bir tartışma başlattı. Özellikle üniversiteye ait bir itiraf platformunda paylaşılan çarpıcı mesajlar, kamuoyunda geniş yankı buldu. Peki, Karabük'te ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç Afrikalı öğrenci var? Karabük Üniversitesi neden gündemde? İşte, Karabük Üniversitesi'nde meydana gelen olayların detayları...

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç tane Afrikalı var? Karabük neden gündemde? Karabük Üniversitesi olayı!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE NE OLDU?

Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'nda, Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadığını iddia eden Türk öğrencilerin mesajları, kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı. Bazı öğrenciler HPV, bazıları ise HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını ifade ettiler.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE KAÇ AFRİKALI VAR?

Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören 12 bin yabancı öğrencinin 98 farklı ülkeden geldiği biliniyor. Bu öğrencilerin yaklaşık 6 bini Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelmektedir.4

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç tane Afrikalı var? Karabük neden gündemde? Karabük Üniversitesi olayı! - Resim : 2

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ NEDEN GÜNDEMDE?

Sosyal medyada da geniş bir tartışma platformu bulan Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'nda paylaşılan öğrenci mesajları, hastalık belirtileri ve korunmasız ilişki uyarılarıyla doluydu. Bir öğrencinin "sahte hesap" üzerinden paylaştığı mesaj, özellikle dikkat çekti.

Öğrencilerin itiraflarında, genital bölgede ortaya çıkan belirtilerle acil tıbbi yardım arayışında olduklarını belirtenler olduğu gibi, utanç nedeniyle hastaneye gidemediklerini açıklayanlar da yer aldı. Ancak, hastaneye gittikten sonra yaşadıkları korku ve utanç dolu anları paylaşarak diğerlerine uyarılarda bulunan öğrenciler de oldu.

Karabük Üniversitesi'nde yaşanan bu olaylar, gençler arasında ciddi sağlık endişelerine yol açarken, aynı zamanda korunmasız cinsel ilişkinin risklerini bir kez daha gündeme getirdi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE NELER OLDU?

Öğrencilerin itirafları arasında yer alan mesajlardan bazıları şu şekilde:

"Bir öğrencinin attığı itiraf şu şekilde, 'Admin utancımdan sahte hesap ile yazıyorum lütfen paylaşın, herkes bilinçlensin. Geçen hafta Nijeryalı biriyle birlikte oldum, Allah cezamı verdi ve şu an yüzüm ve genital bölgem uçuk doldu. Feci kaşınıyor. Hastalık kaptığımı düşünüyorum. Lütfen paylaşın da arkadaşlar, korumasız kimseyle bir şey yaşamasın. Utancımdan hastaneye de gidemiyorum, ailem e-nabızdan falan görür diye.'"

Başka bir öğrenci ise, "Arkadaşın yazmış olduğu konudan müzdaribim, genital bölgem sivilcelendi ve tahriş oldu. Korunmasız ilişkide bulunmamanızı tavsiye ederim, randevu da bulamadım, acile gideceğim, umarım virüs kapmamışımdır, lütfen gizli olsun."

Diğer bir öğrenci ise hastane sonrası detayları paylaşarak, "Admin güncelleme postu olarak atabilirsin: Arkadaşların yorumlarda söyledikleri üzerine hastaneye gittim, HPV imiş dediklerine göre. Bunu üst birimlere bildirmeleri gerekiyormuş, hemşireye yalvar yakar anca ikna edebildim. Medyaya düşersem babam beni öldürür diye. Yemin ederim hala anlatırken elim ayağım titriyor. Neyse işte aşı falan derken kurtulduğumu ümit ediyorum. Buradan herkese seslenmek istiyorum, ben böylesini beklemiyordum gerçekten şok oldum ama bu hastalıklara Afrikalılar bağışıklık sahibiymiş ve direnebiliyormuş. Olan bize oluyor. Lütfen uzak durun arkadaşlar, yeminle babamın yüzüne nasıl bakacağım bilmiyorum. Çocuğa diyorum sen hastaymışsın, çocuk sırıtarak bilmem diyor."

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Karabük Üniversitesi'nde kaç tane Afrikalı var? Karabük neden gündemde? Karabük Üniversitesi olayı! ile ilgili etiketler Karabük Afrika
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.