Kara Cuma ne zaman? 2022 Black Friday hangi gün başlayacak?

Kara Cuma adıyla bilinen ve bazı yerlerde Efsane Cuma olarak da anılan Black Friday indirimleri 2022 yılında yine gündemde ilk sırada yer alacak. Muhteşem fırsatların ön planda yer aldığı 2022 Black Friday indirimleri hangi ay başlayacak? İşte detaylar…

Kara Cuma adıyla söylenen ancak kimi yerlerde Efsane Cuma olarak da nitelendirilen Black Friday indirimleri için geri sayım başladı. Alışveriş tutkunları tarafından oldukça yakından takip edilen Black Friday indirimlerinde pek çok ürün ucuzlar ve bazı online siteler ise bu güne özel avantajlı kampanyalar hazırlar.

2022 KARA CUMA (BLACK FRİDAY) NE ZAMAN?

Türkiye’de Kara Cuma olarak da bilinen Black Friday indirimleri 2022 yılının Kasım ayının 25’ine denk gelmektedir. Genelde 1 hafta kadar öncesinde başlayan Black Friday indirimlerinin 2022 yılında 18-25 Kasım tarihleri arasında yapılması kesindir.

Black Friday olarak bilinen Efsane Cuma indirimleri her yıl Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denk gelmektedir.

BLACK FRİDAY NEDİR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir.

Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz.

Kanada ve İngiltere'de de Black Friday günü vardır ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Kara Cuma ne zaman? 2022 Black Friday hangi gün başlayacak? ile ilgili etiketler Black Friday İndirim kara cuma efsane cuma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.