Kar yağarken gök gürler mi? Kar yağışında gök gürültüsü ne anlama gelir?

Bazı illerde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kar yağarken gök gürler mi sorusu gündem oldu. Bazı vatandaşlar kar yağarken şimşek çakması hadisesine şahit olurken şaşkınlık yaşadı. Peki, kar yağarken gök gürültüsü ne anlama gelir?

Kar yağarken şimşek çakması ve gök gürlemesi hadisesi şaşkınlık yarattı. Özellikle bazı illerde yoğun kar yağışının olduğu gözlemlenirken Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden iklim bilimci Dr. Öğretim Üyesi Okan Bozyurt, kar yağışı esnasında gök gürültüsü ve şimşek çakması hadiselerine değindi.

Kar yağarken gök gürler mi?

Her kar yağışı esnasında gök gürültüsü meydana gelmez. Bu durum genellikle denize kıyısı olan illerde yaşanır. Bu durumun oluşması için deniz üzerinde aşırı soğuk havanın yaşanması gerekmektedir.

Özellikle sıcak deniz üzerinden buharlaşan hava soğuk hava içerisinde hızla yükselir. Yükselen havada bulut içerisinde küçük dolu taneciklerine dönüşür. Bu dolu taneleri de bulutun içerisinde yer alan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçtiğinden gök gürültüsü ve şimşek meydana gelir.

Kar yağarken gök gürler mi? Kar yağışında gök gürültüsü ne anlama gelir? ile ilgili etiketler kar yağışı gök gürültüsü şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.