Kanser tedavisinde yüz güldüren gelişme! Bu yöntem kanseri hücrelerini zayıf noktasından yok ediyor

Texas Üniversitesi araştırmacıları, kanser hücrelerini yok edebilen yeni bir molekül geliştirdi. Bu moleküller, kanserli hücrelerin zayıf noktalarını bulup bunu kullanarak onları yok edebilen yeni bir molekül geliştirdi. Bu molekül, göğüs kanseri gibi en zorlu kanser hücrelerini dahi yok edebiliyor.

Günümüzün en büyük tehditlerinden biri olan kanser hastalığına dair birçok çalışma yapılıyor fakat hala kesin bir tedavisi bulunamadı bu sebeple araştırmacılar çalışmalara devam ediyor. Kansere karşı kesin bir tedaviye en yakın çalışmalardan biri de geçtiğimiz günlerde Aziz Sancar tarafından yapıldı.  

Aziz Sancar'ın beyinde oluşan kanser çeşidinin tedavindeki umut verici çalışmasından sonra kanser tedavisinde yüz güldüren bir haber daha geldi. Yapılan yeni araştırma, pek çok kanser türünü ortadan kaldırmayı hedefliyor. Texas Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada en zorlu kanser türlerini bile tedavi eden bir molekül geliştirildi. Meme kanseri dahil olmak üzere tüm zorlu kanser türlerinin tedavisinde büyük rol oynayacak tedavinin detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Kanser tedavisinde yüz güldüren gelişme! Bu yöntem kanseri hücrelerini zayıf noktasından yok ediyor

KANSERLİ HÜCREYİ YOK EDEBİLEN YENİ BİR TEDAVİ

ERX-41 isimli bu yeni molekül, daha önce kanser için üretilen ilaçlarından farklı çalışarak onların yapamadığını yapıyor. ERX-41'in lizozomal asit lipaz A (LIPA) adı verilen hücresel bir proteine ​​bağlandığını keşfeden araştırmacılar, molekülün bu özelliğini tedavi amaçlı kullandılar. 

ERX-41, önceki ilaçların aksine kanser hücrelerinin zayıf noktasını bulup onları yok edebiliyor. Araştırmacılar, hem östrojen reseptörleri içeren hem de içermeyen meme kanseri hücrelerine karşı etkileri için ERX-41 adlı sentezlediği yeni bir bileşiği test etti ve olumlu sonuçlar aldılar. ERX-41’in çalışma prensibi hakkında açıklamada bulunan araştırmacılar şunları dile getirdi:

"Bir tümör hücresinin hızla büyümesi için çok fazla protein üretmesi gerekir ve bu, endoplazmik retikulum üzerinde stres yaratır. Kanser hücreleri, sağlıklı hücrelerden çok daha fazla LIPA'yı önemli ölçüde fazla üretir. ERX-41 LIPA'ya bağlanarak, endoplazmik retikulumda protein işlemeyi sıkıştırır, bu da şişkinleşir ve hücre ölümüne yol açar."

EN RİSKLİ KANSER TÜRLERİNDE BİLE ETKİLİ

Ayrıca ERX-41'in tedavisi zor pankreas ve yumurtalık kanserleri ve en agresif ve ölümcül birincil beyin kanseri olan glioblastoma dahil olmak üzere yüksek endoplazmik retikulum stresi olan diğer kanser türlerine karşı etkili olduğu da keşfedildi.

 

 

Kanser tedavisinde yüz güldüren gelişme! Bu yöntem kanseri hücrelerini zayıf noktasından yok ediyor ile ilgili etiketler kanser kanser tedavisi ERX-41
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.