Kandil Hangi Ülkede? Kandil Dağı Nerede?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kobani Harekatı başladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından, "Hesap zamanı" diyerek duyurduğu Kobani Harekatı'nda Kandil de havadan ve karadan vuruluyor. Peki Kandil hangi ülkede? Kandil Dağı nerede? İşte detaylar...

Kobani Harekatı'nda vurulan hedeflerden birisi de Kandil oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulan noktaların başında gelen Kandil Dağı'nın konumu ve haritadaki yeri de merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir Gece Ansızın Gelebiliriz" diyerek uzun süredir sinyalini verdiği operasyon başladı. Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgesinin tamamıyla birçok hedef yerle bir edilmeye başlandı.

KANDİL HANGİ ÜLKEDE? KANDİL DAĞI NEREDE?

Hedeflerden biri olan Kandil hangi ülkede, Kandil Dağı nerede sorgusu da vatandaşlar tarafından yapılıyor.

Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık 1.500 km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar. Dağın büyük kısmı Irak tarafındaki Erbil ilindedir.

PKK'nın ana karargahı olan Kandil Dağı psikolojik açıdan bir semboldür. Askeri karargahların başı olan Kandil, İran ve Irak sınırları içerisine yer alan sarp kayalara ve derin vadilere sahip bir bölgedir.

Kandil Hangi Ülkede? Kandil Dağı Nerede? ile ilgili etiketler Kandil TSK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.