Kanada asgari ücret ne kadar 2022? İşte eyaletlere göre ücretler!

Asgari ücretin en fazla olduğu ve vatandaşları en mutlu ettiği bilinin ülkelerden biri de Kanada. Kanda'da asgari ücretin ne kadar olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Kanada'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Kanada'da maaşlar saatlik mi, günlük mü, aylık mı, haftalık mı ödenir?

Kanada'da maaşlar saatlik olarak hesaplanmaktadır. Bazı iş yerlerinde bu ücretler günlük, bazınlarında haftalık bazılarında ise aylık ödenmektedir.

2021 yılının son günlerine yaklaşırken, diğer ülkelerdeki asgari ücret miktarlarının ne kadar olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Asgari ücret miktarının ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da Kanada geliyor. Peki, Kanada'da asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde... 

Kanada asgari ücret ne kadar 2022? İşte eyaletlere göre ücretler!

KANADA'DA EYALETLERE GÖRE SAATLİK ÇALIŞMA ÜCRETLERİ

Kanada Asgari Ücret net ücret aralıkları eyaletlerine göre değişir. Türkiye ile kıyaslandığında çok daha farklı bir asgari ücret sistemi bulunur. Asgari ücret saatlik çalışma baz alınarak hesaplanır. Eyaletlere göre 10 ile 14 dolar arasında saatlik asgari ücret aralıkları değişir. Günlük 8 saat olan çalışma süresine göre Kanada’da çalışanlar günlük 9,52 dolar kazanç elde eder. Bu rakamlar aylık olarak değerlendirildiğinde 2, 805 dolar olmaktadır.

KANADA İŞÇİ ALIMI HAKKINDA

Gelir seviyesi oldukça yüksek ve refah seviyesi çok güzel olan Kanada'ya her yıl binlerce kişi iş başvurusu yapıyor. Kanada her yıl binlerce kişiyi işçi olarak istihdam ederek az sayıda olan genç nüfusunu artırmayı amaçlıyor. Kanada işçi alımı bilhassa bazı yıllarda oldukça fazla oluyor.

Özellikle iş imkanlarının Ağır sanayi ve İnşaat sektöründe yoğun olduğu Kanada'da, işçi alımlarında genellikle sertifikası olan Deneyimli Usta olarak çalışan kişilere çalışma ve göçmenlik fırsatı veriliyor. Fakat buna rağmen her yıl Kanada'da işçi alımlarında çeşitli sektörler öne çıkabiliyor.

Kanda'da iş başvurusu yapan ve çalışmaya giden binlerce işçi; işçi maaşları, hakları ve sosyal, sağlık hakları açısından oldukça memnun. Kanda'ya iş başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin mutlaka Kanada’da faaliyette olan ve Türkiyede'de temsilcilikleri bulunan özel sivil toplum kuruluşları ile görüşerek bilgi alması ve bu doğrultuda istenen evrakları tamamlanması isteniyor.

 

 

Kanada asgari ücret ne kadar 2022? İşte eyaletlere göre ücretler! ile ilgili etiketler Kanada asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.