Kalın: Başkan bey bir muhasebe yapmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış'ın tepki çeken FETÖ sözleri ile ilgili konuştu.

Kalın, NTV'de Ahmet Arpat'ın Yaramış'ın sözlerine ilişkin sorusuna şu şekilde yanıt verdi;

''Gevşekliğe sevk edecek açıklamaya herkes tepki gösterir. İstifa konusunda bir değerlendirme yok. Ama başkan bey kendisi bu değerlendirmeyi yapıp bir muhasebe yapmalı.''

 

TEPKİ ÇEKEN FETÖ SÖZLERİ

Ahmet Yaramış geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada "Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda" ifadelerini kullanmıştı.

Yaramış tepki çeken sözlerinin ardından özür dilemişti.

AYASOFYA'DA PERDELİ ÖNLEM

Ayasofya ile ilgili soruya da yanıt veren Kalın, namaz sırasında resimlerin perde ile kapatılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

"86 yıl sonra ibadete açılması çok önemli. Hazırlık yaparken salgın önlemlerini unutmamalıyız. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Camiye sınırlı sayıda kişi alınacak. Ayasofya'nın şanına uygun çekilde açılışın gerçekleşmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da katılacak. Giriş katında cuma namazı kılınacak.

Resimlerle ilgili Kültür Bakanlığımızın çalışması var, tamamlandı. Işık sistemi olmayacak bir perde ile kapatılması üzerinde çalışılıyor. Üzerinin kapanması, üzerinin sıvanması söz konusu değil. Çok hassas bir çalışma yürütülüyor, kimsenin endişesi olmasın. Zemin halı kaplanacak. Protokol ya da VIP listesi söz konusu değil."

 

Kalın: Başkan bey bir muhasebe yapmalı ile ilgili etiketler İbrahim Kalın istifa FETÖ ahmet yaramış
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.