Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor?

Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Ata ile dayısı Mehmet Tüm, Ankara 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nde,"resmi belgede sahtecilik” “kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından yargılanıyor.

Haklarında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan öğretim üyesi Ata, dayısıyla birlikte sahte evrak düzenleyerek Ankara’daOrhan Aytekin adlı işadamını dolandırarak 30 milyon lira değerindeki mallarına çökmekle suçlanıyor.

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE BÖLÜM BAŞKANI

Ankara 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 2022/102 dosya sayılı davada, Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Doktor Oğuz Ata ile öz dayısı Mehmet Tüm sahte imza ve sahte evrak üzenleyerek işadamlarının taşınmaz mal varlıklarına el koymak suçundan yargılanıyor.

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “resmi belgede sahtecilik” “kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından düzenlenen iddianamede,sanıklar Ata ve Tüm için,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖĞRETİM ÜYESİ YEĞENİNİN İMZASI İLE İCRA TAKİBİ YAPTI!

Dava dosyasında yer alan iddianame ve bilirkişi raporunda Ankaralı iş adamı Orhan Aytekin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi ve 2 şirket mağdur sıfatıyla yer alıyor.

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor? - Resim : 2

1 MİLYON 20 BİN TL TEMİNAT SENEDİ VERDİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI!

Ankara 30.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının ayrıntılarına göre, işadamı Orhan Aytekin 2010 yılında,eskiden beri tanıdığı bankacı arkadaşı Osman Bayburtlu’ya 1 milyon 20 bin lira tutarında kredi çekmek için teminat senedi verdi. Bayburtlu da bu senetleri kendisine, düşük faizli para bulacağını iddia eden sanık Mehmet Tüm’e kaptırdı.

SENETLER, YAZILIMCI YEĞENİN İMZASI TAKLİT EDİLEREK İCRAYA VERİLDİ

Dava dosyasındaki bilgilere göre Ankara’da tefecilik yaptığı iddia edilen Mehmet Tüm, aldığı teminat senetleri karşılığı hiç bir ödeme yapmadığı gibi, senetleri yeğeni Doktor Ata'nın imzasını taklit ederek icraya verdi. Mağdur olan Aytekin ailesinin 30 milyon TL değerindeki gayrimenkullerine de haciz ve tedbir koydurdu.

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor? - Resim : 3

1 milyon 20 bin lira tutarındaki senetlerden 400 bin liralık kısmının üzerinde aynı zamanda yeğeni olan Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doktor Oğuz Ata’nın telli edilmiş imzası vardı.

TAKLİT İMZAYA RAĞMEN İCRA TAKİBİNE DEVAM EDİLDİ!

Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Oğuz Ata, senetteki imzanın kendisine ait olmadığını bildiği halde dayısı Mehmet Tüm’le birlikte icra takibine devam etti.
Bu süre zarfında mağdur iş adamı Orhan Aytekin, kanser hastalığına yakalandı ve 2 yıl önce vefat etti.

DOKTOR ATA, ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ'NDE BÖLÜM BAŞKANLIĞI YAPIYOR!

Ankaralı Aytekin ailesinin yürüttüğü hukuk mücadelesi sürecinde Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Doktor Oğuz Ata ve dayısı Mehmet Tüm’ün iddianamede de yer alan usulsüzlükleri bilirkişi raporuyla belgelendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede zanlıların bu raporlara rağmen icra takibine devam ettiği suclamasına yer veriliyor.

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor? - Resim : 4

KADINA İŞKENCEDEN SABIKASI VAR

Doktor Oğuz Ata'nın dayısı Mehmet Tüm'ün, daha önce Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen,2018/781 sayılı dava dosyasında,"çekiçle kadına işkence" suçundan da ceza aldığı ortaya çıktı.

Dayısı Tüm ile birlikte yargılanan Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Doktor Oğuz Ata'nın babası Fikret Ata da Bingöl Üniversitesi'nde Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor? - Resim : 5

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DOKTOR ATA'YI NEDEN KORUYOR?

Aytekin ailesinin dolandırıcılıktan Ağır cezada yargılanan Dr Ata hakkında görev yaptığı Altınbaş Üniversitesi’ne de şikayette bulunduğu ancak buna rağmen Ata’nın halen görevine devam ettiği belirtiliyor.

Aile, Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu bölüm başkanı hakkında neden işlem yapmadığını soruyor.

 

Altınbaş Üniversitesi Ankaralı işadamının mal varlığına çöken bölüm başkanını neden koruyor? ile ilgili etiketler altınbaş üniversitesi Orhan Aytekin oğuz ata
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.