Kadirov’un 10 milyon dolarlık atını kim çaldı? Hırsızlar her yerde aranıyor!

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, sağlığı dışında bu kez 10 milyon dolar değerinde olan atı ile gündeme geldi. Rusça konuşan bir bayan ve erkek tarafından Çek’te çalınan şampiyon at, her yerde aranıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

“Bugün yeni bir at aldım. Avusturya dağlarında güzel gezintiler için sabırsızlanıyorum. Ben ona "Zazou" diyorum.” Bu sözleri,128 yarış atı olduğu belirtilen Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, sosyal medya hesabından yazmıştı.

RAMZAN KADİROV BU KEZ ÇEK’TE ÇALINAN ATI İLE GÜNDEME GELDİ!

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, böbrek hastası olduğu ve zehirlendiği iddiaları ile gündeme gelmişti. Uzun süreden beri özel ve resmi hiç bir kabul ile görülmenin yanı sıra medyada da görünmeyen Kadirov, sağlığı dışında bu kez 10 milyon dolar değerinde olan atı ile konuşuluyor. İddialara göre, yarış hayatı boyunca başarıdan başarıya koşan ve dünyanın en iyi yarış atlarından biri olarak gösterilen “Zazau” adlı İngiliz yarı atı Çekya'daki ahırından çalındı.

Kadirov’un 10 milyon dolarlık atını kim çaldı? Hırsızlar her yerde aranıyor!

ŞAMPİYON İNGİLİZ YARIŞ ATI ZAZOU 10 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE!

Telegram hesabında bir açıklama yapan Ramazan Kadirov, atının en az 10 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti. G1 Premio Roma birincisi ve Deutsches Derby ikincisi olan Zazou, Çek Cumhuriyetinin en başarılı aygırlarından biri olarak gösteriliyordu. Zazou adlı yarış atı, Rusya’nın Kırım’ı işgalinin ardından dondurulan Kadirov’un mal varlığının bir parçası olduğu bildirildi. Çekya polisi şimdi “Zazou”isimli atı ve çalan kişilerin peşine düştü.Çek polisinin rusça konuşan bir bayan ve erkek tarafından Prag’a 50 kilometre mesafede bulunan Darhorse Stud’tan çalınan 8 yaşındaki yarış atının kimliği belirsiz hırsızlarını yakalamak için halktan yardım istediği öğrenildi.

ÜNLÜ İNGİLİZ YARIŞ ATI ZAZOU AYGIR OLARAK KULLANILIYORDU!

Almanya’da Waldemar Hickst tarafından yetiştirilen Zazou, yarışlarda 2 ile 8 yaşları arasında koştu ve bu süre zarfında 9 yarışla beraber 1 milyon 200 bin Euro’dan fazla ikramiye kazandı. Zazou adlı yarış atı dünyaca bilinen G1 Premio Roma yarışları birincisi ve yine popüler olan Deutsches Derby yarışları ikincisi olmuş, Çek Cumhuriyeti'nin en başarılı aygırlarından biri olarak gösteriliyordu.

SHERGAR 40 YIL ÖNCE İRLANDA’DA ÇALINDI!

Kadirov’un ünlü yarış atının çalınmasının yine Avrupa’da tam 40 yıl önce bir başka ünlü İngiliz yarış atının çalınmasını akıllara getirdiği kaydedildi.Tanınmış işadamı Ağa KHan’ın sahibi olduğu Shergar adlı yarış atı,1983 yılı Şubat ayında çalınmıştı.Soğuk bir gecede ve maskeli adamlar tarafından, İrlanda’nın Kildare ilçesindeki Ballymany Stud’da bulunan ahırından çalınan yarış atı, bir anda tüm dünyada haberlere konu olmuştu. Büyük Britanya’da Epsom Derbi galibi olan ve 13 milyon 500 bin dolara sigorta edilen şampiyon safkan İngiliz atının bir karavana bindirilerek haradan uzaklaştırıldığı ortaya çıkmıştı. O günden sonra şampiyon İngiliz yarış atı Shergar bir daha hiç bir yerde görülmemişti.

Kadirov’un 10 milyon dolarlık atını kim çaldı? Hırsızlar her yerde aranıyor! - Resim : 2

SHERGAR İÇİN TAM 2 MİLYON 700 BİN DOLAR FİDYE İSTENMİŞTİ!

Çalınmasının ardından başta Avrupa ve Amerika’da aylarca konuşulan ve manşetlerden inmeyen Shergar adlı yarış atı için İrlanda ve İngiliz polisi yıllarca soruşturma yapmıştı. Soruşturmayı yapan iki ülkenin güvenlik güçleri, Shergar’ın İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ile bağlantılı olduğu iddia edilen kişiler tarafından kaçırıldığını tespit etmişti. Bu tespitin olduğu günlerde ünlü İngiliz yarış atını çalanların 2 milyon 700 bin dolar fidye talep ettiklerini de belirlemiş ancak sahibinin buna yanaşmaması üzerine de makineli tüfekle öldürüp bir bataklığa attıkları öne sürülmüştü.

ÜNLÜ SHERGAR FİLMİ GİBİ ŞAMPİYON ZAZOU’NUN DA FİLMİ ÇEKİKECEK Mİ?

Shergar adlı yarış atının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması ve bulunamaması,”Shergar” adlı bir sinema filmine de konu olmuştu.Yaşanmış bir olaydan yola çıkan 1999 yılı yapımı filmde, şampiyon bir yarış atının IRA tarafından kaçırılmasını ve şampiyon atın öksüz bir çocuk tarafından IRA’nın elinden kurtarılması anlatılıyordu.

Kadirov’un 10 milyon dolarlık atını kim çaldı? Hırsızlar her yerde aranıyor! - Resim : 3

Şimdi Avrupa’da bulunan görsel ve yazılı medya da,Kadirov’un çalınan yarış atı Zazou’nun da, Shergar yarış atı gibi filminin yapılıp yapılmayacağının konuşulduğu ifade edildi.

Kadirov’un 10 milyon dolarlık atını kim çaldı? Hırsızlar her yerde aranıyor! ile ilgili etiketler Çeçenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.