Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesinde Ne Oldu? Anlamı

İslamiyet’e inanan Müslümanlar için önemli dini günlerden biri olan Kadir Gecesi’nin vakti yaklaşmaya başladı. Özellikle üç ayların başlangıcı ile merak uyandıran Kadir Gecesi’nin anlamı ise oldukça mühim.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl belirlediği dini günler ve aylara ilişkin takvim, 2023 yılında da yayınlandı. Bu takvim doğrultusunda, Ramazan ile Kurban Bayramı günleri ortaya çıkarken; aynı zamanda üç ayların başlangıcından çeşitli dini gece ve kandil günlerinin tarihleri de belli oldu. Özellikle bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi’nde ibadet etmek isteyen vatandaşlar için Kadir Gecesi’nin 2023 yılı tarihi de açıklandı.

2023 yılı dini gün ve ay takvimlerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, takvimde Kadir Gecesi’nin tarihine de yer verdi. Pek çok ibadetin yapılacağı bu gece, her yıl olduğu gibi yine Ramazan ayı içerisinde gerçekleşecekken; aynı zamanda Kadir Gecesi’nin neden bu kadar önemli olduğu sorusu da vatandaşın gündeminde yer almaya başladı.

KADİR GECESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Kadir Gecesi’nin tarihine ilişkin açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Yayınlanan dini günler takvimine göre, Kadir Gecesi’nin 2023 yılında da Ramazan Bayramı içerisinde idrak edileceği ortaya çıktı.

23 Mart 2023 tarihinde başlayan Ramazan Bayramı içerisinde yer alan Kadir Gecesi’nin miladi takvimdeki 2023 yılı tarih karşılığı 17 Nisan 2023 Pazartesi olarak açıklandı. Öte yandan bu gecenin sabahında oruç tutulabileceği gibi okunabilecek olan bazı surelerin faziletli olacağına da inanılıyor. Bu sureler ise; Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi. Elbette bu beş surenin yanı sıra Kur’an-ı Kerim okumak da bu gecede oldukça faziletli görülüyor.

KADİR GECESİNDE NE OLDU? İŞTE KADİR GECESİ ANLAMI

Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesinde Ne Oldu? Anlamı

önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle fazla sevap kazanma imkânına sahip bulunmalarına karşılık Müslümanlara verilmiş olan Kadir Gecesi, bu gecede yapılan ibadetlerin daha hayırlı olacağına işaret edilen bir dini gündür. Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihai mesajı olarak görülen Kur'an-ı Kerim de Kadir Gecesi’nde inmiştir.

İnanışa göre, bu gecede Allah’ın izniyle melekler ve Cebrâil yeryüzüne iner ve gece boyunca yeryüzüne barış ve esenliğin hakim olmasını sağlar. Öte yandan Kadir Gecesi’nin net bir tarih taşımamasının nedeni ise, bu faziletten herkesin yararlanacak bir gün bulabilmesi olarak yorumlanıyor.

Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesinde Ne Oldu? Anlamı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.