Kadir gecesi ne zaman? 2021 Kadir gecesi kaçıncı güne denk gelmektedir?

2021 Kadir gecesi, İslam alemi tarafından bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilir. Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek Kadir gecesinin hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Kadir gecesi ne zaman?

Üç ayların içerisinde idrak edilen son kandil olan Berat Kandili’nin sonrasında Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. Kadir gecesi; Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak bilinmektedir.

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan 2021 dini günler takviminde de Kadir gecesine yer verildi. Peki, 2021 Kadir gecesi hangi güne denk geliyor?

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir gecesi, 2021 yılında Ramazan ayının 27. gecesi 8 Mayıs’ta idrak edilecek. Kadir gecesi; Hz. Muhammed'e peygamberliğin tebliğ edildi ve Kur'an-ı Kerim’in inmeye başladığı gün olarak bilinmektedir.

Ramazanın her gecesinin Kadir Gecesi niyetiyle ihya edilmesi ve insanların ibadete teşvik edilmesi amacıyla bu gecenin, ramazanın kaçıncı günü olduğu Kur’an-ı Kerim’de belirtilmedi.

Kadir gecesi ne zaman? 2021 Kadir gecesi kaçıncı güne denk gelmektedir? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi