Kabine bugün toplanıyor! Masada İsrail ile Filistin arasındaki çatışma ve emekli maaşı düzenlemesi olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak Kabine'nin ana gündem maddeleri arasında Filistin-İsrail arasındaki savaş ve milyonları ilgilendiren emekli maaşı düzenlemesi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderdiğinde bugün Beştepe'de toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde öğle saatlerinde başlaması beklenen zirvede gündemde çok önemli konu başlıkları var.

Toplantıda görüşülecek en önemli konu kuşkusuz İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar. Erdoğan zirvede kurmaylarıyla bölgedeki son durumu değerlendirecek ve Türkiye'nin atacağı diplomatik adımlar görüşülecek.

EMEKLİ MAAŞI SON HALİNİ ALACAK

Diğer yandan Türkiye'de milyonlarca emeklinin kulağı Kulliye'den gelecek haberlerde olacak. Kabine'de emekli maaşlarına ilişkin düzenleme masada olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda hazırladığı çalışma değerlendirilecek.

Son hali verilecek düzenlemenin ayrıntılarının toplantı sonrası açıklanması planlanıyor.

Bunun yanında kritik tolantıda ekonomideki gelişmeler de tüm yönleriyle ele alınacak. Enflasyon ve fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirlerin yansımaları görüşülecek. Ayrıca 17 Ekim'de Meclis'e sunulacak 2024 Bütçesi üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÖRÜŞÜLECEK
Yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları Kabine'nin öncelikli gündem maddelerinden. 1 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı girişimi sonrası yoğunlaştırılan yurt içi operasyonlar, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları ile bu bölgelerdeki son durum istişare edilecek.

Kabine bugün toplanıyor! Masada İsrail ile Filistin arasındaki çatışma ve emekli maaşı düzenlemesi olacak ile ilgili etiketler Filistin emekli maaşı Kabine toplantısı