Kabil'deki havalimanında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor! Taliban şiddetin dozunu düşürmedi

Taliban'ın Kabil'de kontrolü ele geçirmesi sonrası yaşanan kaos her geçen gün büyüyor. NATO yetkilileri havalimanında yaşanan olaylarlarda şu ana kadar 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan sabah erken saatlerden itibaren Taliban güçlerinin şiddetin dozunu arttırdığı ve sivil halka saldırdığı yönünde bilgiler geliyor.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan NATO yetkilisi, Taliban'ın Kabil'de kontrolü ele geçirmesiyle pazar gününden bu yana Kabil Havalimanında yaşanan olaylar çevresinde 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Taliban ise meydana gelen ölümleri silahla vurulma ve izdiham nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Kabil'de kontrolü elinde bulundurulan Taliban, yasal olarak ülkeden ayrılma hakkı olmayanların havaalanının çevresinden uzaklaşarak evlerine gitmeleri yönünde çağrı yaptı.

TALİBAN SİVİL HALKA ŞİDDET UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın kontrolü ele geçirmesi sonrası yaşanan kaos sürüyor. Havalimanına giden bölgelerde kontrol noktaları oluşturan Taliban'ın sivil halka uyguladığı şiddetin dozunu arttırdığı yönünde haberler geliyor. ABD'li haber kuruluşu ABC'nin baş dış haberler muhabiri Ian Pannelli havalimanı çevresindeki kaosun sabah erken saatlerde daha fazla arttığını söyledi. Pannelli, Taliban'ın sivil halka 'vahşi ve tehlikeli bir şekilde' ateş açarak şiddet uyguladığını anlattı.

NE OLMUŞTU?

Kabil'de Taliban'ın kontrolü ele geçirmesi üzerine Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise ülkeyi terk etmiş, Batılı ülkeler vatandaşlarını ve diplomatik personelini Afganistan'dan tahliye etmeye başlamıştı.

Ayrıca Kabil Üniversitesi ve Eğitim Bakanlığı binasının kontrolünü ele geçiren Taliban, kadınların okuma ve çalışma fırsatına sahip olacağını duyurmuş, fakat Kabil'deki çoğu okul ve üniversite pazartesi günü kapalı kalmıştı.

Bunlara ek olarak Taliban güçleri, Afganistan'ın eski hükümet yetkililerinden ve kolluk kuvvetlerinden intikam alma planlarının olmadığını da ifade etmişti.

 

Kabil'deki havalimanında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor! Taliban şiddetin dozunu düşürmedi ile ilgili etiketler Kabil Havalimanı NATO Taliban Afganistan
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.