Kabil'de 'Taliban ticareti'... Flamaları yok satıyor

Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e girmesi sonrası bir yanda kaos görüntüleri yer alırken diğer yandan ise dikkat çeken kareler ortaya çıktı. Sosyal medyada yer alan görüntülere göre, Taliban'ın flamaları Kabil'de yok satıyor.

Afganistan'da Taliban 10 günlük ilerleyişinin ardından başkent Kabil'e kadar geldi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeden ayrılırken Taliban güçleri Cumhurbaşkanlığı sarayına girdi. Taliban'ın Kabil'e girişi sonrası kentte kaos hakim olurken binlerce kişi ülkeden ayrılmak için Kabil'deki havalimanına akın etti. Ortaya çıkan görüntüler yaşanan kaosu gözler önüne serdi.

Ülkedeki batı misyonları vatandaşlarını çıkarmak için yoğun çaba harcarken 300 Türk vatadaşının bulunduğu THY uçağı Afganistan'dan ayrılarak Türkiye'ye hareket etti.

'TALİBAN TİCARETİ' BAŞLADI

Afganistan'da bir yandan Taliban korkusundan binlerce kişi ülkeden kaçmaya çalışırken sosyal medyada ortaya çıkan bir görüntü madalyonun diğer yüzünü gözler önüne serdi. Kabil'de çok sayıda Taliban flamasının satıldığı ortaya çıktı.

Kabil'de 'Taliban ticareti'... Flamaları yok satıyor

TALİBAN SİVİL HALKIN SİLAHLARINI TOPLAMAYA BAŞLADI

Öte yandan Reuters'ta yer alan son dakika gelişmesine göre, Taliban üyeleri Kabil'deki sivil halka ait silahları toplamaya başladı.

ÇİN'DEN TALİBAN ADIMI

Başta ABD olmak üzere batı ülkeleri Afganistan'daki vatandaşlarını çıkarmaya çalışırken Çin ise Taliban ile 'dostça ilişkilere' hazır olduğunu açıkladı. Dışişleri bakanlığı sözcüsü Hua Chunying gazetecilere verdiği demeçte, 'Çin, Afgan halkının kendi kaderini bağımsız olarak belirleme hakkına saygı duyuyor ve Afganistan ile dostane ve işbirliğine dayalı ilişkiler geliştirmeye devam etmeyi arzu ediyor' dedi.

Kabil'de 'Taliban ticareti'... Flamaları yok satıyor ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Taliban
GÜNÜN VİDEOSU

Kozmetik mağazasının indirim gününde kadınlar birbirine girdi! Saç saça baş başa kavga kamerada...

Zincir kozmetik mağazasının indirimi sonrası çoğu şubede izdiham yaşandı, bazı şubelerde kadınlar saç saça baş başa kavga etti.