Kabil'de camiye bombalı saldırı: Hayatını kaybeden siviller var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir camiye bombalı saldırı düzenlendi. Ülkede kontrolü ele geçiren Taliban, yaptığı açıklamada saldırıda sivillerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kabil'den gelen bombalı saldırı haberlerinde, hedef alınan Eidgah Camii'nde Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in annesi için anma töreni düzenlendiği belirtildi. 

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mujahid, Kabil'de bulunan Eid Gah Cami'nin girişine yakın bir yerde bomba patladığını duyurdu.

Mujahid, bombanın sivillerin toplu halde bulunduğu yerde patladığını, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları, cami girişinde meydana gelen patlamanın ardından sivillerin üzerine ateş açıldığını ve silah sesleri duyduklarını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD öncülüğündeki yabancı güçlerin çekilmesine koşut 15 Ağustos'ta Kabil'i ele geçiren Taliban'a yönelik DEAŞ-Horasan saldırıları o zamandan beri arttı. Her ikisi de Sünni mezhebinden olan ve cihadın gerçek sancaktarı olma iddiasıyla rekabet eden Taliban ile DEAŞ-Horasan arasındaki tırmanış, daha geniş bir çatışma olasılığını artırdı.

Terör örgütü DEAŞ'IN bölgesel kolu DEAŞ-Horasan, örgütün 2014'te Irak-Suriye'de halifelik ilan etmesinden birkaç ay sonra, Pakistan Talibanı'ndan ayrılan bazı militanların Afganistan'daki bir kısımla birleşerek DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi'ye biat etmesiyle kuruldu. 2015'te DEAŞİ merkezi liderliği tarafından resmen açıklanan bölgesel kol, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunar, Nangarhar, Nuristan vilayetlerine kök salarken, başkent Kabil dahil Afganistan ve Pakistan'ın diğer bölgelerinde uyuyan hücreler oluşturdu.

 

Kabil'de camiye bombalı saldırı: Hayatını kaybeden siviller var ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Saldırı bomba Taliban
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.