Johnson mektubunda aşk detayı! ‘Türk diplomat, ABD’li kadın diplomatın aşkına karşılık vermeyince…’

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Johnson Mektubu'nun yazılma sebeplerinden biri olarak iddia edilen bilinmeyen aşk detayını SuperHaber YouTube kanalında anlattı...

5 Haziran 1964 tarihinde Türk - Amerikan ilişkilerinde gerilimin temelinin atıldığı, Türkiye'nin Kıbrıs çıkarmasının engellenmesi için yazılan 'Johnson Mektubu'nun anlamı ve neden yazıldığına dair çeşitli senaryolar bulunuyor. Bu senaryolardan biri, ABD'li bir kadın diplomatın aşk oyunu. 

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın hazırladığı ’58’inci yılında Johnson Mektubu’ dosya haberinde bu bilinmeyen aşk iddiasının yansımaları anlatıldı.

"Türk diplomat, ABD'li kadın diplomatın aşkına karşılık vermeyince kadın Yunan diplomatla aşk yaşar. Yunan diplomatın yönlendirmesiyle bu sertlikte bir mektup yazıldığı söylenir" ifadelerini kullanan Bozkurt, mektubun ABD'li kadın diplomatla aşk yaşayan Yunan diplomatın ABD Dışişleri Bakanlığı'nı etkileyerek böyle bir mektup yazılmasına neden olduğunu aktardı.

Ceyhun Bozkurt'un açıklamaları şu şekilde;

"Bu meselenin bir aşk meselesi yüzünden olduğu yönünde bir senaryo var. ABD'li bir kadın diplomatın bir Türk diplomatına aşık olduğu, Türk diplomatın bu dışişlerinde etkili olan kadının aşkına karşılık vermediği söylenir. Daha sonra ABD'li dipomatın Yunan bir diplomatla aşk yaşamaya başladığı, ardından Yunan diplomatın dışişlerini yönlendirmesiyle Türkiye'ye bu sertlikte bir mektup yazdığı yönünde iddialar vardır. O dönemde orada çalışan Altemur Kılıç gibi gazeteciler tarafından da teyit edilmiştir.

’58’inci yılında Johnson Mektubu’ dosyasının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Johnson mektubunda aşk detayı! ‘Türk diplomat, ABD’li kadın diplomatın aşkına karşılık vermeyince…’ ile ilgili etiketler ABD Türkiye Yunanistan Ceyhun Bozkurt johnson mektubu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.