Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya devlet başkan adayı bıçaklanma anı!

Brezilya'nın Trump'ı olarak adlandırılan devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro'nun saldırıya uğradığı belirtildi. Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya Devlet Başkanı bıçaklandı mı? Sağlık durumu nasıl? Olayla ilgili detaylar haberimizde...

Brezilya'daki seçimlere kan bulaştı. Trump'a benzetilen Jair Bolsonaro bıçaklandı. Herkes olayın detaylarını ve başkan adayının sağlık durumunu merak ediyor. Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya Devlet Başkanı bıçaklandı mı? Sağlık durumu nasıl? Bu soruların yanıtlarını bir araya getirdik.

Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya devlet başkan adayı bıçaklanma anı!

Brezilya'nın Trump'ı olarak anılan aşırı sağcı devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro'nun seçim kampanyasındayken bıçaklandığı bildirildi.

 

Brezilya Sosyal Demokrat Partisi'nin devlet başkanı adayı Jair Bolsonaro'nun, Juiz de Fora kentindeki seçim kampanyası esnasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklandığı açıklandı.

Bolsonaro'nun oğlu babasının çevredeki bir hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

 

Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya devlet başkan adayı bıçaklanma anı! - Resim : 2

BREZİLYA'NIN TRUMP'I OLARAK BİLİNEN BOLSONARO KİMDİR?

Brezilya'da 7 ve 28 Ekim tarihleri arasında yapılacak seçimlerin anketlerinde eski devlet başkanı Lula da Silva, geçtiğimiz cuma günü Brezilya yüksek mahkemesinin aldığı kararla seçimlere girme şansını kaybetti. Silva'nın ardından seçim anketlerinde birinci sıraya yerleşen sağcı, popülist Jair Bolsonaro ordudan emekli bir binbaşı.

1964-1985 yılları arasında ülkedeki askeri dikta rejiminde orduda görev yapan Bolsonaro, o dönemi Brezilya için yükseliş ve özüne dönüş yılları olarak tanımlıyor.

Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya devlet başkan adayı bıçaklanma anı! - Resim : 3

1988 yılında başkent Rio'nun yerel meclisine üye olarak giren Bolsonaro, daha sonra 1990'da Hristiyan Demokrat Parti'den federal meclise girmeyi başardı.

Uzun yıllar parlamentoda ırkçı, cinsiyetçi ve göçmen karşıtı söylemleriyle tanınan Bolsonaro, "Ülkenin en radikal politikacısı" olarak anılıyor.

Jair Bolsonaro kimdir? Brezilya devlet başkan adayı bıçaklanma anı! ile ilgili etiketler Brezilya Jair Bolsonaro devlet başkan adayı bıçaklanma anı sağlık durumu nasıl
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.