İzmir 9 Kasım okullar tatil mi? 1 haftalık tatil uzatıldı mı?

İzmir’de yaşanan deprem felaketi sonrasında okulların 1 hafta süresince tatil ilan edilmesi sonrasında 9 Kasım 2020 Pazartesi okullar tatil mi sorusu bir kez daha gündeme geldi. Peki, 9 Kasım İzmir’de okullar açılıyor mu? İşte ayrıntılar…

İzmir’de geçtiğimiz Cuma gününde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında 114 vatandaşımız hayatını kaybederken 1035 insanımızda yaralanmıştı. Yaşanan deprem felaketi sonrasında ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada İzmir’de 1 hafta süresince okullar tatil edilerek eğitim ve öğretime ara verildiği duyurulmuştu. Peki, 9 Kasım Pazartesi günü İzmir’de okullar açılacak mı?

İZMİR 9 KASIM PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, yaraların hep birlikte omuz omuza sarılacağı ve İzmir genelindeki tüm okulların 1 hafta süresince tatil ilan edildiği belirtilmişti. Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birbirimize çok daha sıkı kenetleneceği de dile getirilmişti.

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'de, deprem sonrası eğitim için öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hazır bulunuşluklarının kolaylaştırılması adına eğitim öğretim faaliyetlerimizi bir hafta daha uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldık." ifadelerine yer verdi. İzmir'de 9 Kasım Pazartesi günü okullar tatil ilan edildi.

 

İzmir 9 Kasım okullar tatil mi? 1 haftalık tatil uzatıldı mı? ile ilgili etiketler İzmir deprem okullar tatil mi izmir okullar tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.