İYİ Parti bu bildirinin neresinde?

İYİ Parti'de 104 amiralin imza koyduğu skandal bildiriyle ilgili kafa karışıklığı sürerken bildirinin mimarlarından, ikisinin İYİ Parti'nin yönetici kadrosunda yer alması kafalara 'İYİ Parti bu bildirinin neresinde?' sorusunu getirdi.

104 amiralin skandal bildirisinde bir numaralı imzacı olarak yer alan Emekli Amiral Ergun Mengi ile Ahmet Kamil Erozan'ın, İYİ Parti yöneticileri oldukları ortaya çıktı.

Emekli Amiral Ergun Mengi, İYİ Parti'de Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo-Stratejik Analizlerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, Ahmet Kamil Erozan ise, Bursa Milletvekeli ve Uluslararası politikalar Başkanı olarak görev alıyor.

Bildirinin yayınlanmasından sonra Erozan, emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin imzasının olduğu bildiriye sahip çıktı ve "126 emekli Büyükelçi Montrö Sözleşmesi konusunda bundan üç gün önce bir bildiri yayınladığında iktidar 'Monşer'lere kulak asmadı... 103 emekli Amirale kükremesinin sebebi demek ki Montrö Sözleşmesi olamaz... Mesele Deniz Harp Okulu mezunu bile olmayan 'Tarikatçı Amiral'..." dedi.

ÇIRAY 'İMZAMI ATIYORUM' DEMİŞTİ

İYİ Parti'de Meral Akşener bildiriye karşı 'Zevzekler' yorumunda bulunurken Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum" demişti.

KİM BU ERGUN MENGİ

Öte yandan Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Başkanı Utku Reyhan sosylal medya hesabından bildirinin NATO bağlantısı hakkında bir açıklama yaptı. Reyhan bildiriyi imzala açan ismin Emekli Tuğamiral Ergun Mengi olduğunu söyledi.

Utku Reyhan şi ilginç açıklamaları yaptı:

"BİLDİRİDEKİ CFR - NATO İZİ

1 - Gelen bilgiler amiral bildirisini E. Tuğa. Ergun Mengi'nin imzaya açtığı yönünde. İlk sırada rütbece ondan büyükler olsa da onun ismi var. Ergun Mengi, Global İlişkiler Forumu (Global Relations Forum) isimli STK'nın az sayıdaki üyesinden biri.

2 - GİF, sadece 150 kadar üyesi bulunan, ABD ve AB'de görev yapmış diplomat ve askerler ile Türkiye'nin önde gelen iş insanlarının (Koçlar, Sabancılar, Doğanlar vb.) oluşturduğu elit bir yapı. Sitelerinde üyeleri görülebilir.

3 - GİF bağımsız değil, ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin (Council on Foreign Relations, CFR) Türkiye şubesidir. CFR'nin kurduğu küresel Council of Councils (Konseyler Konseyi) (CoC) isimli örgütün parçasıdır. CoC ABD'nin meşhur "insan hakları" vakıflarınca fonlanmaktadır.

4 - Peki Ergun Mengi'nin üyesi olduğu GİF'in bileşeni olduğu CoC'yi kuran CFR nedir? Anlatmaya gerek yok. Bilen biliyor. Görünürde think tank gerçekte ABD'nin gölge hükümeti. Dev şirketlerle politikacıların buluştuğu, içinden ABD başkanları, bakanlar çıkarmış bir şer yuvası.

5 - CFR'nin öyle meşhur ve ilginç üyeleri var ki aklınız çıkar. Biden'dan Ford'a, Gorbaçov'dan, Hoover'a, Rockefeller'dan Şevardnadze'ye, Agnelli'den Albright'a kadar. Komplo değil, gerçek bir "dünya hükümeti". Baba Bush, Clintonlar, Abramowitz, Abizaid, Brzezinski vb...

6 - Bu bildiriye imza atan Atatürkçü subaylar metni kimin önlerine koyduğunu görmedi mi? Ölümüne NATO'cu Kıyat, "Laik olduğu için" PYD'yi tercih eden kişi dikkatinizi çekmedi mi? NATO'cu tezgahına nasıl düştünüz? Bir de bunları destekleyen "ahvah medyası" var ki vah onlara.

Ve bonus: Rand Corporation'ın geçen yıl yayınladığı "Türkiye'nin Milliyetçi Rotası" raporuna dönmekte fayda var. Orada ABD TSK'ya dönük psikolojik savaş yürüteceğini ve fitne için çabalayacağını belirtmişti.

 




İYİ Parti bu bildirinin neresinde? ile ilgili etiketler bildiri skandal Emekli amiraller
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.