İtalyan Yemeği Olan Lazanya Türk Usulü Nasıl Yapılıyor! Evinizde Sizde Deneyin! Bu Lezzeti Kaçırmayın

Lazanya makarna katmanlarından, peynir, domates, beşamel sosu ve kıymadan oluşan İtalya asıllı bir yemektir. Bu yemek Türkiye’de su böreğinin domates soslu ve daha sulu olarak pişirilmiş bir tarzı olarak kabul edilebilir.

Lazanya makarna katmanlarından, peynir, domates, beşamel sosu ve kıymadan oluşan İtalya asıllı bir yemektir. Bu yemek Türkiye’de su böreğinin domates soslu ve daha sulu olarak pişirilmiş bir tarzı olarak kabul edilebilir. Lazanya sofralarımızın pek alışık olmadığı bir yemek türüdür. Lazanyanın içerisine konulan peynir dilimleri yemeğe ayrı bir tat katıyor.

Değişik ve enfes lezzeti pek çok kişiyi kendisine çekiyor. Bu nedenle son yılların popüler ve sevilen yemeği haline gelmiştir. Damak tadınıza hitap edecek olan lazanya aynı zamanda iştahınızı da açacak. Çocuklarınız da bu lezzeti çok seveceklerdir. Bu yemeğin oldukça doyurucu olduğu da unutulmamalıdır. Misafirlerinize hazırlayacağınız yemeğin klasik olmasını istemiyorsanız lazanya tarifini deneyebilirsiniz.

İtalyan Yemeği Olan Lazanya Türk Usulü Nasıl Yapılıyor! Evinizde Sizde Deneyin! Bu Lezzeti Kaçırmayın

Lazanya Yemeği Malzemeleri

  • Yarım paket lazanya,
  • 300 gram kıyma,
  • 2 adet soğan,
  • 2 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 diş sarımsak,
  • Tuz.

 

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı süt.

 

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi.

İtalyan Yemeği Olan Lazanya Türk Usulü Nasıl Yapılıyor! Evinizde Sizde Deneyin! Bu Lezzeti Kaçırmayın - Resim : 2

Lazanya Yemeğinin Yapılışı

İlk olarak geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Küçük boyutlarda doğradığınız soğanları ekleyin, biraz kavurun ve üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymalar kavrulunca doğradığınız sarımsakları ve rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve 10 dakika kadar daha soteleyin. Üzerine salçayı ekleyin ve kavurun. Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ve tuz ekleyerek ocaktan alıp soğumaya bırakın. Beşamel sosu hazırlamak için unu ve tereyağını bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve topaklanmaması için devamlı olarak karıştırın.  

İtalyan Yemeği Olan Lazanya Türk Usulü Nasıl Yapılıyor! Evinizde Sizde Deneyin! Bu Lezzeti Kaçırmayın - Resim : 3

Muhallebi kıvamında olunca ocaktan alın. Beşamel sos ve kıymalı sos hazırlandıktan sonra fırın kabını yağlayın ve üzerine lazanyaları dizin. Lazanyaların üzerine beşamel sosu dökerek yayın ve kıymalı harcı dökün.  Üzerine ise tekrar lazanya koyun. Malzemeleriniz bitene kadar bu işleme devam ettirin. Bitirdikten sonra en üstteki lazanyaya tekrar beşamel sosu dökün ve kaşar rendesi serpin. Lazanyaların yumuşayabilmesi için 10-15 dakika kadar bekletin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin.  

Lazanya Yemeğinin Püf Noktaları

Beşamel sosunu hazırlarken unu fazla kavurmamanız gerekir. Güzelce karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edilmelidir. Lazanya yapraklarının yapışmaması için de fırın kabı mutlaka yağlanmalıdır.

İtalyan Yemeği Olan Lazanya Türk Usulü Nasıl Yapılıyor! Evinizde Sizde Deneyin! Bu Lezzeti Kaçırmayın ile ilgili etiketler lazanya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.