İsviçre'de doğalgaz krizi! Komşusunu ihbar edene ödül!

Avrupa'da yaşanan doğalgaz krizi İsviçre'de patlak verdi. Ülkede evlerde ısı kısıtlaması uygulanacağı duyurulurken tasarruf tedbirlerine uymayanların, 3 yıla kadar hapiscezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği vurgulandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara cevap olarak Rusya, Avrupa'ya doğalgazı tamamen kesmişti Avrupa ise bu duruma karşı birçok tedbiri uygulamaya koydu.

EVLERDE ISI KISITLAMASI

İsviçre'de kış mevsiminde yeterli miktarda doğalgaz bulunmaması durumunda doğalgaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.

 HAPİS VEYA PARA CEZASI

Enerji sıkıntısının acil duruma gelmesi halinde hükümetin öngördüğü tasarruf tedbirlerine uymayanların, 3 yıla kadar hapis cezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği vurgulandı.

"KOMŞUNUZU İHBAR EDİN"

Son olarak ülkedeki birçok sokağa ve otobüs durağına yeni afişler asıldı. "Komşunuz evini 19*C fazla ısıtıyorsa, onu ihbar edip 200 frank ödül alabilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

 

İsviçre'de doğalgaz krizi! Komşusunu ihbar edene ödül! ile ilgili etiketler İsviçre doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.